Erdőtűz pusztított Soltszentimre közelében, egy halálos áldozat is van

Katasztrófa

Több hektárnyi erdő és néhány tanya leégett. A kár több száz millió forint.

 Halálos áldozata is van annak a szerda este keletkezett tűznek, amely több mint ötven hektáron pusztított az Izsák és Soltszentimre közötti erdős területen - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön.

 A major egyik leégett tanyájának romjai között, az épület leszakadt födémje alatt találták meg a tűzoltók az áldozatot.

T?z Soltszentimre k?zel?ben

 
Az Izsák és Soltszentimre közötti erdőben szerda délután keletkezett tűz. Mintegy ötven hektáron égett részben az aljnövényzet, részben a fák koronája. 
Fotó: MTI/Donka Ferenc
 

 

A  Bács-Kiskun megyei katasztrófavédelem csütörtök reggel már arról adott tájékoztatást, hogy az erdőtüzet sikerült megfékezni, de a száraz időjárás miatt húsz tűzoltóautó estig a helyszínen marad, és a tűzoltók figyelik az esetenként visszagyulladó aljnövényzetet. 

Az OKF szerda éjszaka azt írta a honlapján, hogy

tizenhét település száztizennégy tűzoltója oltotta a tüzet, amely az aljnövényzetet és részben a fák koronáját érintette.

Az érintett területen hat lakott tanya van, az épületekből négy embert kimenekítettek. A lángok megfékezését négy traktor is segítette. A turisztikai célokat is szolgáló lovasmajorban - ahonnan az állatokat már korábban kimentették - kigyulladt több épület és egy ponyvafedésű karám. Az égő lovardából a mentést Molnár Ottó izsáki körzeti megbízott kezdte meg - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-kapitányság -, a zászlóst végül füstmérgezés gyanújával kórházba vitték. A tűz terjedésének megakadályozásában, a behatárolásban a rendőrség helikoptere segédkezett.

 Az összefogás és minden igyekezet ellenére a lovardának körülbelül a fele, valamint több hektárnyi erdő és néhány tanya leégett. A kár több száz millió forintra becsülhető.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk