Erős, 7,2-es földrengés volt a Fülöp-szigetek északi részén

  • narancs.hu
  • 2022. július 27.

Katasztrófa

Eddig négy halálos áldozatról és legalább 60 sérültről tudni.

Erős, 7,2-es földrengést jelentettek a Fülöp-szigetek északi részén fekvő Abra tartmányból szerdára virradóra, a belügyminisztérium szerint mind ez idáig négy halálos áldozatról és legalább 60 sérültről tudni.

Az amerikai földtani intézet (USGS) adatai szerint a Lagangilang városa mellett történt földrengés középpontja 10 kilométer mélyen volt, a földmozgást a fővárosban, a mintegy 400 kilométerre az epicentrumtól található Manilában is lehetett érezni.

A tájékoztatás szerint a földrengésnek az Abrával szomszédos Benguet tartományban is van két halálos áldozata. Az ABC News ausztrál hírtelevízió azt közölte, hogy legalább két manilai kórházból egy időre evakuálták a személyzetet és több beteget.

Az al-Dzsazíra Rovelyn Villamorra, Lagangilang polgármesterére hivatkozva arról számolt be, hogy a városban utórengéseket is éreztek. A polgármester a DZRH nevű helyi rádióállomásnak elmondta, hogy a földmozgás nyomán az áramszolgáltatás is leállt a térségben.

A délkelet-ázsiai ország a csendes-óceáni tűzgyűrűn fekszik, ahol gyakoriak a vulkánkitörések és a földrengések is; 1990-ben egy 7,7-es erősségű földrengés rázta meg az ország északi részét, a katasztrófának csaknem kétezer halálos áldozata volt.

Címlapképünk illusztráció.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk