Három műszakban dolgoznak a krematóriumok

  • narancs.hu
  • 2021. április 26.

Katasztrófa

Számokkal is érzékeltette a járvány méretét a székesfehérvári kórházigazgató.

Bár a minisztérium azt szokta kérni, hogy konkrét számokat helyben ne adjanak ki az intézmények, Bucsi László, a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója a helyi fcm.hu beszámolója szerint mégis adatokkal érzékeltette hétfőn, milyen súlyos a járványhelyzet Fejér megyében.

Azért döntött így, mert kevesen regisztráltak a koronavírus elleni tömeges védőoltásra Székesfehérváron: a kórház 7100 adag vakcinát kapott, de háromezernél is kevesebben jelentkeztek. 

„Az emberek nagy része még mindig nem tudja, hogy mi van” – mondta a főigazgató, majd közölte: múlt hét óta a Dunántúl legfertőzöttebb megyéje Fejér,  a 125 covidos intenzív ágyból két és fél hete már csak kettő volt szabad.

A lélegeztetőgépre kerülő betegek 84 százaléka meghalt, két hűtőkonténert kelett bérelniük, hogy elférjenek a holttestek,

de két hete ezek is megteltek, és a krematóriumoknak három műszakban kell dolgozniuk. 

A jó hír az, hogy hosszú idő után elkezdett csökkenni a kórház sürgősségi osztályára érkező koronavírusos betegek száma. Bucsi László ezzel együtt is tart attól, hogy ha lesz negyedik hullám, az „elviszi a fél országot”, ezt pedig csak oltással lehet elkerülni.

A tudósítást szemléző Telex teszi hozzá, hogy a tömeges oltásra megnyitott regisztrációs lehetőséggel csak a kínai Sinopharm vakcinára lehet jelentkezni, amit a háziorvosoknál is sokan visszautasítanak.

Figyelmébe ajánljuk