Hétfőn döntések várhatók – jelentette be Orbán Viktor

  • narancs.hu
  • 2020. december 3.

Katasztrófa

A miniszterelnök járványügyi szakértőkkel tárgyalt a karmelita kolostorban.

„Hamarosan, december 11-én lejárnak a korábban meghozott korlátozó intézkedéseink” – kezdi legújabb videóüzenetét a miniszterelnök a közösségi oldalán. Orbán Viktor többek között Merkely Bélát, a Semmelweis Egyetem rektorát, és Szlávik Jánost, a Dél-pesti Centrumkórház infektológusát fogadta irodájában az egykori karmelita kolostorban.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

A koronavírus-fertőzésből egy hete felgyógyult Merkelyvel, és a többi résztvevővel az ünnepi időszak járványkezelési stratégiájáról folytatott megbeszélést Orbán. „A karácsony és az újév kereteiről is döntést kell hoznunk, hogyan ünnepeljünk, hogyan lehetünk, hogyan nem lehetünk együtt.” – fogalmaz a videóban a kormányfő. A megbeszélésről készült felvételen egy divatos, koptatott farmerben felbukkan a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője, Rogán Antal is.

Konkrétumokról ugyanakkor nem beszél Orbán. „Hétfőn döntések várhatók” – zárja a félperces beszámolót a miniszterelnök.

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?