Hétfőtől egyszerűbb lesz az utazás Portugáliába az uniós állampolgároknak

  • narancs.hu
  • 2022. február 6.

Katasztrófa

Akinek van oltási igazolványa, annak nem kell teszt.

Portugáliában hétfőtől könnyebbé teszik a beutazó európai uniós állampolgárokkal szembeni járványügyi korlátozásokat egy vasárnap megjelent rendelet szerint.

Azoknak, akik rendelkeznek európai Covid-igazolvánnyal vagy más, Portugáliában elismert oltási igazolvánnyal, már nem kell negatív koronavírus-teszteredményt bemutatniuk.

Más európai országokhoz hasonlóan Portugália is bevezette december elején, hogy a 12 évnél idősebb utasoknak még a beutazás előtt be kell szerezniük e teszteredményt. Ennek lett most vége.

A vasárnap megjelent kormányrendelet azokkal az uniós ajánlásokkal van összhangban, amelyek célja az EU-n belüli utazások szabályainak jobb összehangolása és annak elkerülése, hogy a Covid-igazolvánnyal rendelkezőkkel szemben új korlátozásokat vezessenek be – mint ahogyan az megtörtént több tagországban a vírus újonnan megjelent, omikron változata miatt.

Az omikron miatt Portugáliában is új fertőzéshullám indult el. Szombaton 41 ezer új megfertőződést és 44 halálesetet regisztráltak az elmúlt 24 órában.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk