Hétfőtől Kazincbarcikán ismét szigorítanak, maszkviselést ír elő az önkormányzat

  • narancs.hu
  • 2021. október 24.

Katasztrófa

Az önkormányzat beltéri rendezvényeit sem tartják meg. 

Kazincbarcika úgy döntött, október 25-től ismét kötelezővé teszi a maszkviselést az önkormányzati intézményekben – olvasható a helyi Kolorline.hu oldalon

A negyedik hullámban az önkormányzat tájékoztatása szerint a 26 ezer fős Kazincbarcikán eddig 58 fertőzöttet találtak és négyen elhunytak.

Mivel azonban a delta variáns gyorsan terjed, a beoltott emberek pedig szintén lehetnek vírushordozók, ezért a város ismét a korlátozások mellett döntött. 

Mint írták, az elmúlt hetekben láthatóan emelkedtek a fertőzöttségi adatok, ezért október 25-től kötelező lesz a maszkviselés a Polgármesteri Hivatalban, a Barcika Holding cégcsoportnál, a Kazincbarcikai Összevont Óvodák tagintézményeiben, a Védőnői Szolgálatnál, a Kazincbarcikai Szociális Szolgáltató Központ valamennyi intézményének dolgozói és látogatói számára.

Ez alól kivételt jelentenek a gyermekek, az óvodai és bölcsődei dolgozók, mivel a maszkviselés a kicsik beszédfejlődését hátráltatja, viszont szigorodnak a beléptetés szabályai a bölcsődékben, óvodákban és a bentlakásos idősellátó intézményekben. 

Október 26-tól emellett újra megnyitják az önkormányzat által biztosított PCR mintavételi pontot azoknak, akik szeretnék felgyorsítani a háziorvos/Nemzeti Népegészségügyi Központ által elrendelt mintavételt. 

A közlés szerint emellett egy bölcsődés és egy óvodás csoport is karanténban van, ahogy több iskolai osztály is, több osztálynak online oktatásra kellett átállnia COVID-érintettség miatt, több diák is koronavírusos lett. 

Az önkormányzat emellett november 1-től nem tartja meg a nagy létszámú, beltéri rendezvényeit sem.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk

Eljön kegyelmed Ozorára?

Ozora kis község Tolna megyében, a Tamási járásban, ezerötszázan lakják. Fesztiváljáról híres, történelmileg sok egyébről. Minket ez a sok egyéb érdekelt, pontosabban a történelmi emlékezet, amikor ellátogattunk a faluba.