Kórházba került a fertőzött brit miniszterelnök

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. április 6.

Katasztrófa

Boris Johnsonnál március végén igazolták a koronavírust.

Kórházba szállították vasárnap Boris Johnson brit miniszterelnököt. Az 55 éves Johnsonról tíz napja állapították meg, hogy az új típusú koronavírus okozta betegségben szenved, miután a vírus enyhe tüneteit észlelte magán.

A londoni kormányfői hivatal szóvivője vasárnap este közölte: nem sürgősséggel, hanem kivizsgálásra vitték kórházba. A sajtószóvivő elmondása szerint csak elővigyázatossági lépésről van szó, amelyet Johnson orvosa javasolt, miután a konzervatív párti miniszterelnök esetében a betegség egyes tünetei meglehetősen makacsnak bizonyultak. A kitartó tünetek - például a magas láz - miatt az a döntés született, hogy észszerű lenne, ha kórházi orvosok is megvizsgálnák a kormányfőt.

Kiemelték, hogy Boris Johnson változatlanul ellátja miniszterelnöki feladatait és kapcsolatban van kabinetje tagjaival.

Carrie Symonds, Johnson várandós élettársa szombaton, ugyancsak a Twitteren közzétett bejegyzésben tudatta, hogy ő is észleli magán a koronavírus-fertőzés fő tüneteit, és emiatt az elmúlt hetet ágyban töltötte, szűrővizsgálatra azonban nem volt szüksége, és az egyheti ágynyugalom után már erősebbnek érzi magát, állapota javul.

Az új koronavírus okozta betegségen átesett az elmúlt napokban Matt Hancock brit egészségügyi miniszter és Károly trónörökös, II. Erzsébet királynő 71 éves fia is, de ők már felépültek, és elkülönítésük véget ért.

Boris Johnson is elkapta a koronavírust

Enyhe tünetei vannak, elkülönítette magát, de továbbra is a kormány élén marad. Néhány perccel ezelőtt Boris Johnson, brit miniszterelnök megosztott egy videót a Twitter oldalán, amelyben megerősítette, hogy az elmúlt 24 órában pozitív lett a koronavírus-tesztje. A tünetei enyhék, írja a Guradian .

Figyelmébe ajánljuk