A tigrisek sem ússzák meg a koronavírust az USA-ban

  • MTI/narancs.hu
  • 2020. április 6.

Katasztrófa

Egy bronxi állatkert nagymacskájánál igazolták a vírust.

New York egyik állatkertjének több nagymacskája is megfertőződött a koronavírussal - jelentette be az amerikai szövetségi agrárminisztérium (USDA) közleményben vasárnap este. Ez az első eset, hogy tigrisnél és oroszlánnál kimutatták a vírust, és hogy az USA-ban egy állat esetében is erre a kórokozóra bukkantak.

A tüneteket Bronx negyedének állatkertjében Nadia, az egyik négyéves maláj tigrisnél vették észre: a tigris a közlemény szerint szárazon köhögött és étvágytalan lett, ekkor kezdték vizsgálni. Röntgen, vérminta és ultrahangos vizsgálatok után a vírustesztet is elvégezték rajta, amely pozítív lett.

A többi nagymacskát szintén tanulmányozták, és kiderült, hogy további három tigris és három oroszlán is megfertőződött.

Paul Calle, az intézmény főállatorvosa úgy véli, hogy a nagymacska az állatkert egyik fertőzött, de tünetmentes alkalmazottjától kapta el a vírust, de szövetségi minisztérium hozzátette, hogy  nincs bizonyíték arra, hogy a fertőzés emberről állatra is terjedhet. A szövetségi minisztérium emellett a közleményében a már fertőzéssel diagnosztizáltaknak azt javasolja, hogy minden kontaktust korlátozzanak, ahogy az embertársaikkal, úgy az állataikkal is limitálják az érintkezést.

 

A borítókép illusztráció, nem a bronxi állatkert tigrisei láthatók rajta.

Figyelmébe ajánljuk