Koronavírus: Hazaküldték a diákokat, miután kiderült, az egyik tanuló anyja fertőzött

  • narancs.hu
  • 2020. március 13.

Katasztrófa

A fiát nem akarják letesztelni, a tanárok és szülők kétségben vannak esve.

Egy budapesti gimnázium tanulója az a fiú, akinek az édesanyjánál koronavírust diagnosztizáltak. A nőt napokig védőfelszerelés nélkül kezelték a János Kórházban, mivel a fertőzöttséget csak később állapították meg. A nő egyébként napok óta lázas volt, ezért jelentkezett a kormány által megadott zöld számon, a mentő be is vitte a László Kórházba, azonban mivel a beteg nem járt külföldön, úgy gondolták nem koronavírusos, csak tüdőgyulladása van. Így került át a János Kórházba.

A 444.hu ma arról ír, hogy a fia éppen tanórán ült, amikor megtudta, hogy az anyja beteg. Értesítette a tanárokat és a diákokat, a pedagógusok pedig úgy döntöttek, azonnal hazaküldenek mindenkit – aki tehette gyalog indult útnak. A fiú, az apja és több diák is szeretett volna tesztet a László Kórházban, azonban elhajtották őket – mondván, nincsenek tüneteik, ezért nem jogosultak vizsgálatra.

Egyetlen iskola sem rendelhet el rendkívüli szünetet

A kormány friss rendelete megvonta az iskolaigazgatók mozgásterét. Mint arról beszámoltunk, miután a kormány tegnap elrendelte a vészhelyzetet, Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta: mivel a gyerekeknél nem jellemző a megbetegedés, az oktatási intézményeket egyelőre nem zárják be, csak ha azt az egészségvédelem indokolja majd.

Az iskola rendkívüli takarítást rendelt el. A kormány korábban kifejezetten megtiltotta, hogy iskolai szünetet rendeljenek el a közoktatási intézmények, azonban a portál értesülései szerint a tanárok és diákok polgári engedetlenségre készülnek, azaz otthon maradnak.

Képünk illusztráció, nincs köze az érintett intézményhez

Figyelmébe ajánljuk