Koronavírus: 17 halálos áldozat, 117 új fertőzöttet találtak itthon

  • narancs.hu
  • 2021. június 8.

Katasztrófa

Két százalék alatt maradt az új pozitív tesztek aránya, még de még mindig közel 58 ezer aktív esetről lehet tudni.

Elhunyt 17 fertőzött,  így az a koronavírus-járvány hazai áldozatainak száma 29 883 főre emelkedett – jelentette kedden a kormány járványügyi portálja.  Bár az oldal (mint minden alkalommal) idős, krónikus betegeket említ, az elhunytak között egy 51 éves, magas vérnyomással küzdő nő és egy 45 éves, krónikus vesebetegségtől, epilepsziától és magas vérnyomástól szenvedő férfi is volt.

Mint írják, a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 718 577 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 57 746 főre csökkent. 591 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 63-an vannak lélegeztetőgépen.

Keddre 117 az új fertőzöttet regisztráltak; a 444.hu összesítése szerint 5878 teszt készült, vagyis napi fertőzési arány 1,99 százalékos, ami WHO ajánlása szerint még a kontrollálható kategóriába tartozik. Így pandémia kezdete óta összesen 806 206 főre nőtt a beazonosított hazai fertőzöttek száma – a tényleges szám azonban elérheti a több milliót is; számos beteget ugyanis nem regisztráltak, sokan pedig maguk sem vették észre, hogy tünetmentesen vagy enyhe tünetekkel átestek a fertőzésen.

 Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 5 278 680 közülük 4 027 056 fő már a második oltását is megkapta. A regisztráltak száma 5 millió 294 ezer fő, és 92%-uk már fel is vette az oltást. Magyarországon is megjelent az indiai vírusmutáns, a védőoltás felvétele ezért is fontos. Továbbra is folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot az oltásra.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk