Müller Cecília bejelentette: Véget ért a koronavírus-járvány harmadik hulláma Magyarországon

  • narancs.hu
  • 2021. június 8.

Katasztrófa

És már 12 állammal kötött kétoldalú megállapodást Magyarország a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról.

Az oltásoknak köszönhetően véget ért a koronavírus-járvány harmadik hulláma Magyarországon - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta, a járványügyi adatok javulnak, a szennyvízben mért víruskoncentráció alacsony, ugyanakkor a vírus továbbra is "itt van velünk", és az oltás felvétele a legjobb védekezés. Közölte: 5 278 680-an kapták meg valamely védőoltás első adagját, míg a másodikat 4 027 056 ember.

Ismertetése szerint minden oltópont működik, és a vakcinaszállítmányok is folyamatosan érkeznek:

  • kedden és szerdán 375 570 Pfizer-,
  • csütörtökön 36 ezer Janssen-,
  • pénteken 64 800 Moderna-vakcina érkezik az országba.

 Kiss Róbert pedig közölte: Magyarország már 12 állammal kötött kétoldalú megállapodást a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról.

A Magyarországra személyforgalomban történő beutazási korlátozások nem vonatkoznak arra az emberre - és a felügyelete alatt álló kiskorúra -, akinek olyan ország által kiállított védettségi igazolása van, amellyel Magyarország kétoldalú megállapodást kötött a védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról, vagy amelynek a védettségi igazolását Magyarország egyoldalúan elismerte - mondta az operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese. A védettségi igazolások kölcsönös elfogadásáról szóló kétoldalú megállapodások kiegészülnek a Ciprusi Köztársasággal kötött kétoldalú megállapodással.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk