11 hónap után először nem regisztráltak új koronavírus-esetet Máltán

  • narancs.hu
  • 2021. június 7.

Katasztrófa

11 hónap után először nem regisztráltak új koronavírus-esetet Máltán.

Tizenegy hónapja először egyetlen új koronavírusos esetet sem észleltek hétfőn Máltán – jelentette be a szigetország egészségügyi minisztere, hangsúlyozva egyúttal, hogy az embereknek továbbra is óvatosnak kell lenniük.

Tavaly nyár óta először nincs új fertőzött. Létfontosságú azonban, hogy az emberek továbbra is fegyelmezetten és felelősen viselkedjenek – közölte Chris Fearne.

Máltán a fokozatos lazítás keretében nemrég nyitottak újra a bárok, a mozik és a színházak.

Tavaly július 25-én sem regisztráltak új fertőzöttet Máltán, de azt követően az esetek száma újra emelkedni kezdett, márciusban érte el az 500 fölötti csúcsot. Az utóbbi hetekben már minden nap csak egyjegyű számú esetet jegyeztek fel.

Az Európai Unión belül Máltán oltották be a népesség legnagyobb arányát: a hozzávetőleg félmillió lakos 75 százaléka megkapta már legalább az első dózist, és több mint 50 százaléknak beadták a második adagot is.

(MTI)

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Figyelmébe ajánljuk