Közzétette az orvosi kamara a járvány egészségügyi áldozatainak névsorát

  • narancs.hu
  • 2020. november 16.

Katasztrófa

A listán egyelőre öt név szerepel.

Honlapján tette közzé a Magyar Orvosi Kamara (MOK) azoknak az egészségügyi dolgozóknak a névsorát, akik tudomásuk szerint a járvány miatt hunytak el.

"Honlapunk történetének talán a legszomorúbb rovata ez, melyben mély megrendüléssel búcsúzunk a COVID-19 pandémiában elhunyt kollégáinktól, akik hivatástudatukhoz méltóan teljesítették esküjüket, orvosi illetve ápolói kötelezettségeiket, elhivatottan szolgálva embertársainkat. Nyugodjanak békében!" - írták.

A listán jelenleg öt személy neve szerepel, köztük Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, egy csornai és egy budapesti háziorvos, egy tatabányai beteghordó, és az egri Markhot Ferenc kórház egy nőgyógyásza.

Az oldalon hozzáteszik, a kollégák halálhíréről a sajtóból vagy saját forrásból értesültek, de kérik a kamara azon tagjait, akiknek tudomása van a járvány elleni küzdelemben dolgozva elhunyt orvosról vagy ápolóról, jelezzék azt a szervezet felé.

Figyelmébe ajánljuk

Tüttő Kata vezeti az MSZP EP-listáját

  • Narancs.hu/MTI

A listavezető szerint amikor a párt azt mondja, hogy erősebb Európát akar, akkor „nem több Brüsszelre gondol”, hanem erősebb önkormányzatokra, helyi közösségekre.