Közzétette az orvosi kamara a járvány egészségügyi áldozatainak névsorát

  • narancs.hu
  • 2020. november 16.

Katasztrófa

A listán egyelőre öt név szerepel.

Honlapján tette közzé a Magyar Orvosi Kamara (MOK) azoknak az egészségügyi dolgozóknak a névsorát, akik tudomásuk szerint a járvány miatt hunytak el.

"Honlapunk történetének talán a legszomorúbb rovata ez, melyben mély megrendüléssel búcsúzunk a COVID-19 pandémiában elhunyt kollégáinktól, akik hivatástudatukhoz méltóan teljesítették esküjüket, orvosi illetve ápolói kötelezettségeiket, elhivatottan szolgálva embertársainkat. Nyugodjanak békében!" - írták.

A listán jelenleg öt személy neve szerepel, köztük Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója, egy csornai és egy budapesti háziorvos, egy tatabányai beteghordó, és az egri Markhot Ferenc kórház egy nőgyógyásza.

Az oldalon hozzáteszik, a kollégák halálhíréről a sajtóból vagy saját forrásból értesültek, de kérik a kamara azon tagjait, akiknek tudomása van a járvány elleni küzdelemben dolgozva elhunyt orvosról vagy ápolóról, jelezzék azt a szervezet felé.

Figyelmébe ajánljuk

A kávékapszula környezettudatos szemmel

  • Fizetett tartalom

A kávékapszula rendkívüli népszerűsége világszerte kétségtelen, ám a kényelmes és gyors kávézás mögött rejlő környezeti, gazdasági és társadalmi kérdések kevésbé kerülnek reflektorfénybe. Az alábbi írásunkban ezeket a fontos aspektusokat vizsgáljuk meg, hogy egy átfogó képet kapjunk a modern kávéfogyasztás egyik legmeghatározóbb trendjéről.

6 téma, ami ma már egyre kevésbé számít tabunak

  • Fizetett tartalom

A társadalom folyamatosan változik: átalakul, hogy milyen eszközöket használunk, hogy milyen elfoglaltságaink vannak a mindennapokban, hogy milyen tempóban éljük az életünket – és persze az is, hogy milyen témákat beszélünk meg nyíltan. Kétségtelen, hogy embere – és persze kultúrája – válogatja, mi számít tabunak és mi nem, de általánosságban azt láthatjuk, hogy a világ soha nem volt annyira nyitott és szabadelvű, mint ma.