Lángol a fenyves a Bükkben

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. július 1.

Katasztrófa

Kigyulladt az erdő Miskolc közelében, már száz hektáron ég. 

Már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében – tájékoztatta a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t.

Rinyu Zsuzsanna elmondta: a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a miskolci, a diósgyőri, a tiszaújvárosi, a kazincbarcikai és a szerencsi hivatásos, valamint a mezőcsáti önkéntes tűzoltók több oldalról támadva próbálják eloltani a lángokat. A helyszínre tartanak az ózdi és az encsi hivatásos tűzoltók is.

A MINap Online azt írja, a megye szinte összes hivatásos és önkéntes tűzoltója a helyszínen van, a tűz Jávorkút és Lillafüred között terjed. 

Bár egyelőre nem tudni a tűz okát, július 2-ától tűzgyújtási tilalom lép érvénybe az egész országban. Ennek értelmében szombattól tilos tüzet gyújtani a magyarországi erdőkben, a vasút és közút menti fásításokban, de még a kijelölt tűzrakóhelyeken is. A parlag- és gazégetés szintén nem engedélyezett a fokozottan tűzveszélyes időszakban.

A rendőrség intézkedett az érintett útszakaszok lezárásáról, az Ómassára vezető úton megállítják az autósokat, csak a helyieket és a menetrendszerű járatokat engedik el – tudta meg a Borsod Online Dobi Tamástól, a megyei rendőr-főkapitányság sajtósától.

A tüzet szombat hajnalra eloltották:

(Borítóképünk illusztráció)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk