Lezuhant egy utasszállító repülőgép Brazíliában

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 10.

Katasztrófa

A fedélzeten tartózkodó 61 ember életét vesztette, egyelőre nem tudni, mi okozhatta a tragédiát.

Lezuhant egy brazil utasszállító repülőgép 61 emberrel a fedélzetén São Paulo szövetségi állam területén – írja a Guardian.

A Voepass légitársaság gépe Cascavel városából Guarulhos városába tartott. A légitársaság első jelentése szerint 62 ember utazott a gépen, ám később pontosították az utaslistát, megerősítve, hogy 61 fő tartózkodott a fedélzeten.

57 utas és a négy fős személyzet vesztette életét a tragédia során.

A helyi hatóságok beszámolója szerint Vinhedo városában egy lakóépületre zuhant le a gép. Nem sokkal a baleset után, helyi idő szerint péntek délutén Luiz Inácio Lula da Silva brazil elnök egy rendezvényen közölte, hogy a fedélzeten tartózkodó összes utas és a személyzet is életét vesztette a balesetben.

A CNN tudósítása szerint a gépet üzemeltető légitársaság sajtótájékoztatóján azt közölték, egyelőre nem tudják, mi okozhatta a tragédiát, várják, hogy a fekete dobozból kinyerjék a pilóták és a légiirányítás közti kommunikációt. Eduardo Busch, a Voepass elnök-vezérigazgatója azonban azt is elmondta: „Fennáll az esélye annak, hogy a baleset súlyossága miatt az adatrögzítők megsérültek, így lehetetlen hozzáférni az adatokhoz.”

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk