Már Pfizerre is lehet regisztrálni

  • narancs.hu
  • 2021. április 30.

Katasztrófa

Le is fagyott az EESZT, de azért érdemes próbálkozni.

Ma reggel többen jelezték, hogy nagy bejelentés nélkül, de megnyílt a lehetőség a vakcinaregisztrációs oldalon a Pfizer oltásra való jelentkezésre és időpontfoglalásra is - számolt be a 444.hu. A ma reggeli rádióinterjúban Orbán Viktor is beszélt arról, hogy ma Pfizert is lehet választani, de hozzátette, hogy a mai Pfizeres oltásnap után egy darabig nem lesz lehetőség ezt a vakcinát kapni:

Ma még tudunk oltani a Pfizerral, de holnaptól már nem, mert a diákoknak félre kell tenni, legközelebb hetek múlva jut majd csak Pfizer-vakcina másoknak.

Az információt az Origo is megerősítette, ahol április 30-án éjfél után valamivel jelent meg a hír, hogy az Országos Oltási Munkacsoport döntése értelmében a Sinopharm és AstraZeneca mellett az oltásra regisztráltak a Pfizer vakcinájára is foglalhatnak időpontot péntekre a kórházi oltópontokra.

Ahogy írják, a foglalási lehetőség a reggeli órákban nyílt meg, és előreláthatóan 10 órától már kezdik is az oltást a Pfizerrel is. Összesen 101 kórházban este 9-ig lesz lehetőség ma oltást kapni. Az oltópontokra a közlés szerint 100 ezer Pfizer vakcina érkezett, és azt remélik, ezt ma sikerül is beadni.

Időpontot az eeszt.hu oldalon lehet foglalni azoknak, akik már regisztráltak oltásra. Reggel 8 körül azonban az oldal már nem volt elérhető, beszámolók szerint előtt is akadozott. 

Jelenleg azt írják:

Az EESZT portálja jelenleg korlátozottan érhető el. A betegellátás menetét a fennakadás nem befolyásolja, a medikai rendszerek EESZT kapcsolata zavartalan. Amennyiben az EESZT portál szolgáltatásait kívánja igénybe venni, kérjük, látogasson vissza oldalunkra később. Kollégáink dolgoznak az elérhetőség visszaállításán. Megértését és türelmét köszönjük!

Próbálkozni mindenesetre érdemes.

Figyelmébe ajánljuk

Miénk itt a vér

  • - turcsányi -

A papa mozija ez. Nem pont a formula hagyományos értelmében, sokkal inkább szó szerint. A hatvanas évek közepén az olasz anyakönyvi hivatal kigyűjtötte a Sergio keresztnevű polgárokat, s mindegyiket hatóságilag kötelezték arra, hogy spagettiwesterneket készítsenek.

Megszemélyesített dokumentumok  

„Boldog magyar jövőt!” – olvassuk a feliratot Chilf Mária kollázsán, ahol egy felvonuláson Lenin, Rákosi és Sztálin fényképét viszik a munkások és az úttörők, nyomukban a ledöntött Sztálin-szobor feje gurul egy tankkal a háttérben.

Építő játék

  • Kiss Annamária

Horváth Csaba rendező-koreográfusnak, a Forte Társulat művészeti vezetőjének színházában legalább annyira fontos a mozgás, mint a szöveg, nem csoda, hogy ezen az estén, a mozgásszínházas tempóhoz kevéssé szokott kőszínházas társulati tagoknak melegük van.

„Megeszi a kígyót”

Alighanem a magyar kultúrára korábban is jellemző, az utóbbi időben pedig mintha még erőteljesebben megjelenő befelé fordulás miatt lehet, hogy egy olyan jelentős életmű, amilyen Ladik Kataliné, egyszerűen nem találja meg benne a helyét – holott minden adott lenne hozzá.

Halk, mély morgás

Szentesen két bulltípusú kutya kijutott az utcára, halálra mart egy férfit és örök életére megnyomorított egy nőt. Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést kért a gazdára, akinek fogalma sem volt arról, mire képesek a házőrzői, és milyen nevelésre lett volna szükségük.

 

Hídpénz

„Az önkormányzat egy olyan fejlesztést kíván megvalósítani, hogy a Szárhegyet és a Vár­hegyet összekötnénk egy függőhíddal."

Az arany csillogása

Emlékszik még bárki is arra, hogy mikor volt az a „vizes” világbajnokság Budapesten, amikor a toronyugráshoz a Dunába húztak fel egy ménkű nagy tornyot, hogy az majd milyen jól fog mutatni a világmindenség összes televíziós készülékén?

Csak a szégyen

Egy héttel ezelőtt az ENSZ Közgyűlése elfogadta azt a határozatot, amely július 11-ét a srebrenicai népirtás emléknapjává nyilvánítja.

Feltétlenül, de nem mindenképpen

A németek sohasem fogják megbocsátani a zsidóknak Auschwitzot – hangzik egy ismert, vitatott eredetű bon mot. Mint sok más általánosításban, ebben is lehetett igazság, amíg maguk a tettesek és a nácikkal együttműködők értelmezték úgy bűneiket, hogy a végén valahogy mégis a zsidók legyenek a hibásak. Gyermekeik és unokáik azonban már elfojtás vagy kivetítés nélkül tekinthettek a népirtásra, és vonhatták kérdőre felmenőiket.

Szerelem és politika

„Ötvenegy éves korában tragikus hirtelenséggel elhunyt Tánczos Gábor, az Országos Pedagógiai Intézet munkatársa, a Győrffy kollégium volt tagja, ismert publicista. A pedagógián kívül behatóan foglalkozott a NÉKOSZ történetével és a romániai magyar kultúrával.”

 

Előrehozott 2026

Olyan intenzitással történnek az események a magyar belpolitikában az utóbbi hónapokban, hogy immár komolyan felvethető: Orbán rendszerét akár a 2026-os általános választások előtt is le lehet váltani. Ideje hát gondolkodni ilyen forgatókönyveken is.