Már Pfizerre is lehet regisztrálni

  • narancs.hu
  • 2021. április 30.

Katasztrófa

Le is fagyott az EESZT, de azért érdemes próbálkozni.

Ma reggel többen jelezték, hogy nagy bejelentés nélkül, de megnyílt a lehetőség a vakcinaregisztrációs oldalon a Pfizer oltásra való jelentkezésre és időpontfoglalásra is - számolt be a 444.hu. A ma reggeli rádióinterjúban Orbán Viktor is beszélt arról, hogy ma Pfizert is lehet választani, de hozzátette, hogy a mai Pfizeres oltásnap után egy darabig nem lesz lehetőség ezt a vakcinát kapni:

Ma még tudunk oltani a Pfizerral, de holnaptól már nem, mert a diákoknak félre kell tenni, legközelebb hetek múlva jut majd csak Pfizer-vakcina másoknak.

Az információt az Origo is megerősítette, ahol április 30-án éjfél után valamivel jelent meg a hír, hogy az Országos Oltási Munkacsoport döntése értelmében a Sinopharm és AstraZeneca mellett az oltásra regisztráltak a Pfizer vakcinájára is foglalhatnak időpontot péntekre a kórházi oltópontokra.

Ahogy írják, a foglalási lehetőség a reggeli órákban nyílt meg, és előreláthatóan 10 órától már kezdik is az oltást a Pfizerrel is. Összesen 101 kórházban este 9-ig lesz lehetőség ma oltást kapni. Az oltópontokra a közlés szerint 100 ezer Pfizer vakcina érkezett, és azt remélik, ezt ma sikerül is beadni.

Időpontot az eeszt.hu oldalon lehet foglalni azoknak, akik már regisztráltak oltásra. Reggel 8 körül azonban az oldal már nem volt elérhető, beszámolók szerint előtt is akadozott. 

Jelenleg azt írják:

Az EESZT portálja jelenleg korlátozottan érhető el. A betegellátás menetét a fennakadás nem befolyásolja, a medikai rendszerek EESZT kapcsolata zavartalan. Amennyiben az EESZT portál szolgáltatásait kívánja igénybe venni, kérjük, látogasson vissza oldalunkra később. Kollégáink dolgoznak az elérhetőség visszaállításán. Megértését és türelmét köszönjük!

Próbálkozni mindenesetre érdemes.

Figyelmébe ajánljuk