A legtöbb adat nem javult számottevően, 182-en elhunytak

  • narancs.hu
  • 2021. április 30.

Katasztrófa

Az elhunytak száma ezzel 27 540 főre emelkedett.

2365 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 779 348 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma - írja a koronavirus.gov.hu.

  • Elhunyt 182 beteg, így az elhunytak száma 27 540 főre emelkedett.
  • A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 510 379 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 241 429 főre csökkent.
  • 5937 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 677-en vannak lélegeztetőgépen.
  • A beoltottak száma 3 913 550 fő, közülük 1 880 897 fő már a második oltását is megkapta.

Szombaton életbe lép az újraindítás újabb fokozata. A mai napra már Pfizer-oltásra is megnyílt az online időpontfoglaló. Ma újabb AstraZeneca szállítmány várható, amelyre már szintén lehet a jövő hétre interneten időpontot foglalni.  

Orbán Viktor péntek reggeli nyilatkozatában bejelentette, hogy újabb szakaszhatárhoz érkezünk a járvány elleni küzdelemben, szombattól a kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek.

Az Országos Oltási Munkacsoport döntése alapján rendkívüli oltási akciót tartanak a mai napon; a regisztráltak számára péntek reggel 8 órakor Pfizer vakcinára is megnyílt az online időpontfoglalówww.eeszt.gov.hu honlapon. Hozzáteszik azonban: Az időpontfoglaló honlap nagy terhelése miatt jelenleg karbantartás zajlik. 

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?