Megugrott az új fertőzöttek száma, meghalt 6 beteg

  • narancs.hu
  • 2021. augusztus 23.

Katasztrófa

Eddig 187 ezren kapták már meg a harmadik oltást.

A hosszú hétvége összesített adatai alapján 5 699 251 fő kapta már meg az első oltását, közülük 5 502 546 fő már a másodikat is felvette. Míg a közlés szerint187 ezren már a harmadik oltást is megkapták.

340 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 811 121 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Bár a 20-i ünnep miatt ezúttal eggyel több napról szól az összesített adatszolgáltatás, az újonnan azonosított fertőzöttek száma kiugró, hisz' az elmúlt hétfőn 188 fertőzöttet azonosítottak, míg az előtte lévő héten 156-ot, még azelőtt egyhéttel pedig 155-öt.

Az aktív fertőzöttek száma pedig 9 539 fő.

Elhunyt 6 beteg, így az elhunytak száma 30 052 fő. A halottak száma is kiugrónak számít az elmúlt hetek adataihoz képest.

73 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 10-en vannak lélegeztetőgépen.

A gyógyultak száma jelenleg 771 530 fő.   

A kormány felhívja a figyelmet, hogy az iskola közeledtével a szülők augusztus 25-ig jelezhetik az iskoláknak, hogy kérik, vagy nem kérik a 12 éven felüli gyermekük oltását, emellett továbbra is lehet a még beoltatlan gyermeket automatikusan regisztrálni oltásra az interneten, számukra is elérhető az időpontfoglalás. 

 (koronavirus.gov.hu)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk