Müller Cecília: a fővárosban kezdődik a Szputnyik V vakcinával az oltás

  • narancs.hu
  • 2021. február 9.

Katasztrófa

560 fővárosi háziorvost kérnek arra, hogy válasszanak ki praxisukból öt embert az oltáshoz.

A fővárosban kezdődik az orosz Szputnyik V vakcinával az oltás – közölte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős Operatív Törzs napi sajtótájékoztatóján.

Müller Cecília elmondta: 560 fővárosi háziorvost kérnek arra, hogy válasszanak ki praxisukban öt embert, aki az oltópontokon kapja meg a Szputnyik V oltóanyagot.

A vakcinából 2800 adag áll rendelkezésre, és krónikus betegséggel nem rendelkezők kaphatják meg – tette hozzá.

Ismertette, a héten a háziorvosok is olthatnak a Pfizer oltóanyaggal, amelyből kedden 85 410 adag érkezik Magyarországra, míg a Moderna vakcinájából 21 600 adag érkezése várható csütörtökön. Közlése szerint szintén a háziorvosoknál kezdődik a 18 és 60 év közötti korosztály krónikus betegséggel rendelkező tagjainak oltása az Astra-Zeneca oltóanyaggal.

(MTI)

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.