Müller Cecília elköszönt, véget érnek az operatív törzs napi tájékoztatói

  • narancs.hu
  • 2020. június 17.

Katasztrófa

Gyász.

A veszélyhelyzet megszűnésével véget érnek az operatív törzs napi sajtótájékoztatói is. De aggodalomra semmi ok, az operatív törzs tovább működik a háttérben – jelentette be Gál Kristóf rendőrszóvivő a szerdai utolsó tájékoztatón.

Mint az Lakatos Tibor rendőrezredes közléséből kiderült: az operatív törzs 113 napja működik.

Lakatos felsorolta, hogy az ügyeleti központban a Nemzeti Népegészségügyi Központ, a rendőrség, a Katasztrófavédelem, a büntetés-végrehajtás, a terrorelhárítás, az Idegenrendészeti Főigazgatóság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Külügyminisztérium, a Honvédelmi Minisztérium, Innovációs és Technológiai Minisztérium, Agrárminisztérium együtt dolgozik.

Elmondta, hogy 187 654 hívás érkezett be a központi telefonszámra, naponta átlagosan kétezer. És 64 674 emailt kaptak, naponta közel 700-ra válaszoltak.

Búcsúzóul Lakatos annyit mondott: "Mindenkinek békés, vírusmentes nyarat kívánok".

Müller Cecília országos tisztifőorvos előbb ismertette az aktuális adatokat, majd különféle statisztikai adatokat osztott meg a járvány magyarországi alakulásáról. Ezt követően összefoglalta a járvány megjelenését a világban.

Müller Cecília köszönetet mondott mindenkinek, a lakosságnak, az egészségügy különféle területén, az idősotthonokban és óvodákban, iskolákban dolgozóknak, az operatív törzsnek és támogatóiknak.

Kiss Róbert rendőr alezredes mint mondta, azt a feladatot kapta, hogy rövid áttekintést adjon arról, a rendőrség milyen lépéseket tett az elmúlt hónapokban. Elmondta, hogy a kormány március 11-én rendelte el a veszélyhelyzetet, ekkortól állították fel a határellenőrzéseket több határszakaszon, március 12-től már házi karanténokat is ellenőriztek, majd azt is elismételte, mi és mikor nyílt meg újra lassanként az országban.

Végül Gál Kristóf is köszönetetet mondott, ő a "mémgyárosoknak", akik "elképesztő magasságokba" emelkedtek a mémekkel, ezzel pedig segítették az operatív törzs munkáját is. A sminkeseknek, fodrászoknak, hangosítóknak és operatőröknek is megköszönte a segítséget. Hozzátette, mivel a rendőrök saját egyenruhájukat hordják, Müller Cecília pedig a kezdetek óta saját ruhatárából öltözködik, így a stylistoknak nem mond köszönetet. Ezután minden jót kívánt.

Müller Cecília még utoljára figyelmeztetett: a pandémia még zajlik, a vírus még jelen van, a higiéniés szabályokat továbbra is be kell tartani.

Figyelmébe ajánljuk