Nem jár táppénz-kiegészítés az oltatlan covidos önkormányzati dolgozóknak

  • narancs.hu
  • 2022. január 15.

Katasztrófa

Berettyóújfaluban.

Berettyóújfalu önkormányzata tavaly több mint 5,5 millió forintot költött azokra az önkormányzati dolgozókra, akik karanténba kerültek. Az összegben benne van a táppénz-kiegészítés is, azonban egy új szabály szerint az oltatlanok mostantól nem kapnak ilyen juttatást – számolt be a döntésről az atv.hu. A javaslatot az összes képviselő megszavazta, pártállástól függetlenül.

Az oltatlan covidos munkavállalók táppénzét azért nem egészítik ki, mert már mindenki könnyedén hozzáférhet a vakcinákhoz – mondta Muraközi István, a település fideszes polgármestere. „Továbbra is fenntartottuk ezt a keresetkiegészítést azok vonatkozásában, akik védettséget szereztek, tehát vagy átestek a betegségen, vagy felvették a védőoltást. Aki saját hatáskörben úgy döntött, hogy nem él ezzel a lehetőséggel, és ezt követően keresőképtelen lesz, ő ezzel a keresetkiegészítéssel nem élhet” – magyarázta a polgármester.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk