Nyolc halálos épülettűz volt a héten

  • narancs.hu
  • 2021. november 21.

Katasztrófa

A tüzelőt sose tároljuk a fűtőeszköz közelében!

Vasárnap délután negyed kettő körül érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy családi ház a Bács-Kiskun megyei Madarason.

A százhúsz négyzetméteres családi ház tíz négyzetméteres nappalijában a kályha melletti asztal, székek és az ablak kapott lángra. Három járművel tizenegy tűzoltó vonult a helyszínre. A szomszédok a kiérkezésük előtt kihozták az épületből az ott tartózkodó embert és a tüzet is eloltották.

Hiába a szomszédok gyors segítsége, a kimentett idős ember a helyszínen életét vesztette. A tűzoltók átvizsgálták az épületet, a még izzó födémet eloltották, majd kiszellőztették a házat. A tűz keletkezési körülményeit tűzvizsgálati eljárás fogja tisztázni.

A katasztrófavédelem felhívjra rá a figyelmet, hogy a tüzelőt sose tároljuk a fűtőeszköz közelében, hiszen bármikor kipattanhat egy szikra, amely meggyújthatja a közelben levő dolgokat. A kipattanó szikrák miatt érdemes egy szikrafogót is elhelyezni.

A héten ez volt a nyolcadik halálos épülettűz: hétfő délelőtt Érsekvadkerten, szerdán Dobozon, Rákóczifalván és Kunhegyesen, csütörtökön Siklóson, pénteken Szigetszentmiklóson, vasárnap hajnalban pedig Ráckevén volt halálos tűz.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk