Sorra zárnak be a nagykövetségek Ausztráliában a tűzvész miatt

  • narancs.hu
  • 2020. január 10.

Katasztrófa

Magyarország canberrai nagykövetségén sem lehet már ügyeket intézni.

Az Ausztráliában tomboló tűzvész okozta légszennyezettség miatt szünetel a konzuli ügyfélfogadás Magyarország canberrai nagykövetségén – írja az MTI.

A nagykövetség arra kéri az embereket, hogy halaszthatatlan konzuli ügyekben forduljanak a sydneyi és a melbourne-i konzuli irodához, vészhelyzet esetén pedig egy ingyenesen hívható telefonszámon is elérhető a konzuli segélyvonal.

A Financial Times pénteken arról írt, hogy a légszennyezettség miatt több ország nagykövetségei is bezártak Canberrában. Észtország ideiglenesen Sydneybe helyezte át külképviseletét, Írország és Olaszország már a héten korábban bezárta nagykövetségét, és Izrael is figyelmeztette állampolgárait, hogy a veszélyes levegő miatt késhet az ügyintézés.

A Sydneytől mintegy 3 órás autóútra, a szárazföld belsejében fekvő Canberrában különösen súlyos a levegő szennyezettsége az országot sújtó tűzvész miatt. A helyi hatóságok a helyzet súlyosságára tekintettel, a korábbi gyakorlatukkal ellentétben már nem 24 óránként frissítik a légszennyezettségi tájékoztató adatokat, hanem óránként.

Figyelmébe ajánljuk