Így lőtték le az ukrán utasszállító gépet

  • narancs.hu
  • 2020. január 10.

Katasztrófa

Előkerült az esetről egy felvétel.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, szerda reggel rakétatalálat ért egy Kijevbe tartó repülőgépet Teherán közelében. A fedélzeten lévő 180 ember közül senki sem élte túl a támadást. Jelenleg úgy tudni – és ez az Egyesült Államok és Kanada álláspontja is - ,hogy a gépet Irán lőtte le, vélhetően tévedésből.

Lezuhant Iránban egy ukrán utasszállító, nincsenek túlélők

177-an voltak a gépen. Lezuhant Iránban szerda reggel egy Boeing 737-es típusú ukrán utasszállító repülőgép, 180 utassal és a személyzettel a fedélzetén - adta hírül a Farsz iráni hírügynökség, további részletek közlése nélkül. A félhivatalos hírügynökség Twitter-felületén közölte a hírt, hogy az Ukraine International Airlines repülőgépe nem sokkal a teheráni Khomeini Imám repülőtérről történt felszállás után, műszaki problémák következtében lezuhant, fedélzetén 180 utassal és a gép személyzetével.

A New York Times közben megszerzett egy olyan felvételt, amelyen a rakétatalálat látható. A repülő egy ideig még nem robbant szét, az utasok azt hihették, nem történik semmi baj, mert a pilótának még volt ideje visszafordítani a gépet, ami azonban nem sokkal kigyulladt, majd felrobbant és a földbe csapódott.

via hvg.hu

Neked ajánljuk