Szupertájfun közeleg Japán felé

  • MTI/narancs.hu
  • 2022. szeptember 17.

Katasztrófa

Az érintett térség elhagyására szólították fel az embereket.

A japán meteorológiai ügynökség a térség elhagyására szólította fel a lakosokat a déli Kjúsú sziget egyes részein a vasárnap várhatóan 500 mm csapadékkal partot érő, szokatlanul erős tájfun miatt.

Az amerikai haditengerészettel közösen üzemeltetett tájfun-előrejelző központ által "szupertájfunná" minősített, Nanmadol nevet viselő tájfun a legpusztítóbb trópusi viharnak bizonyulhat, amely az elmúlt évtizedekben Japánra lecsapott.

A Nanmadol az idei tájfunszezon 14. szélvihara Japánban. A tájfun középpontjában 200-270 kilométer/órás szélsebességet mértek. A meteorológiai hivatal előrejelzése szerint Kjúsú déli részén 500 milliméternyi eső is eshet vasárnap, míg a fő szigeten, a Tókai régió középső részén (Nagoja környékén) 300 milliméternyi.

A japán meteorológiai hivatal jelezte, hogy már szombat este "különleges figyelmeztetést" adhat ki Kagosima prefektúrára és Kjúsú más részeire, Japán legdélebbi fő szigetére, mivel a térségekben magas hullámok és heves esőzések várhatók. Japán médiajelentések szerint az Okinava-szigetlánctól északra fekvő prefektúrákra most először adnának ki ilyen fokozatú riasztást.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk