Teljes zárlat alá helyezték Sydney városát a delta variáns miatt

  • MTI/narancs.hu
  • 2021. június 26.

Katasztrófa

Egyre több helyről érkeznek aggasztó hírek az új mutánssal kapcsolatban.

Kéthetes teljes zárlat alá helyezték szombattól Sydney városát az ausztrál hatóságok a koronavírus fertőzőbb, delta variánsának terjedése miatt.

 Pénteken még azt közölték, hogy a nagyváros négy körzetét fogják lezárni, de szombaton már a több mint ötmillió lakosú metropolisz teljes lezárását jelentették be két hétre.

A héten Ausztráliában több mint nyolcvan embernek lett pozitív a koronavírustesztje, valamennyi eset a repülőtéren dolgozó egyik taxisofőrrel hozható összefüggésbe, aki valószínűleg egy külföldi járat légi személyzetétől kapta el a betegséget.

A delta variáns különösen félelmetes ellenfélnek tűnik. Bármilyen védelmi intézkedést hozunk is, a vírus mindig képes az ellentámadásra - mondta Brad Hazzard, Új-Dél-Wales állam egészségügyi minisztere.

A 26 milliós Ausztrália mostanáig sikeresen vette fel a harcot a járvány ellen a gyorsan elrendelt szigorú zárlatokkal. A pandémia kezdete óta alig több mint 30 400 fertőzöttet és 900 körüli halálos áldozatot regisztráltak. Az oltási kampány viszont lassan halad, egyelőre a lakosság alig negyede kapott oltást.

Kedves Olvasónk!

Üdvözöljük a Magyar Narancs híroldalán.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?