Továbbra is nő a koronavírus örökítőanyagának mennyisége a szennyvízben

  • narancs.hu
  • 2021. november 15.

Katasztrófa

Enyhébb, de továbbra is emelkedő a tendencia.

Továbbra is nő a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának mennyisége – közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ hétfőn. Mint írták,

enyhébb, de továbbra is emelkedő tendencia figyelhető meg a szennyvízminták koronavírus-örökítőanyagának koncentrációjában.

Debrecenben és Békéscsabán a mért koncentráció magas, 17 mintavételi helyen emelkedett kategóriába sorolható. Az NNK azt közölte, a tendencia tekintetében 6 mintában – Békéscsabán, Budapest agglomeráció vizsgált városaiban, Debrecenben, Pécsen, Szombathelyen és Zalaegerszegen – a koronavírus-örökítőanyag mennyiségének emelkedése tapasztalható.

Az NNK azt kéri, akinek tünetei vannak, ne menjen közösségbe, hanem maradjon otthon és telefonon értesítse háziorvosát. Azt is kérik, hogy az emberek tartsák be a 1,5 méteres távolságot, viseljenek maszkot a tömegközlekedési eszközökön, gyakran és alaposan mossanak kezet. Mindemellett azt javasolják, hogy mindenki éljen a védőoltás lehetőségével.

(NNK)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk