Új Covid-osztályokat helyeztek készültségbe

  • narancs.hu
  • 2021. november 4.

Katasztrófa

Annyira sok az új beteg.

Az eddig kijelölt Covid-osztályok már nem elegendőek, ezért Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője  elrendelte, hogy az ország minden alkalmas intézményének fogadnia kell a koronavírus-fertőzötteket - írja a Népszava.

A könnyű és középsúlyos betegeket a városi kórházak látják el, a súlyos állapotúakat az elsődlegesen kijelölt ellátócentrumokba kell tovább küldeniük. Ezek javarészt a megyei intézmények, Budapesten pedig  a négy centrumkórház: a Dél-Pesti, az Észak-Közép-Budai, a Szent Imre és a Honvédkórház. A fővárosi centrumok mellett az Országos Korányi és Pulmonológiai Intézet, a Bajcsy-Zsilinszky és a Pest megyei Flór Ferenc kórház is részt vesz a legsúlyosabb fertőzöttek ellátásában - írja a lap.

Egy intenzíves szakorvos úgy nyilatkozott a Népszavának, hogy most súlyosabb állapotú betegek érkeznek hozzájuk, mint az eddigi hullámok alatt bármikor, közülük körülbelül minden harmadik fertőzött kerül az intenzív osztályra. Sok az oltatlan páciens, az oltottak közül pedig főként azok a kétszer oltottak betegszenek meg, akik több mint féléve kapták meg a vakcinát. Számára ez egyértelműen igazolja, hogy szükség van a harmadik oltásra is.

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért!

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők! De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

 

Neked ajánljuk