Van olyan koronavírusos beteg gyerek is, akit lélegeztetni kell a a Heim Pál Gyermekkórházban

  • narancs.hu
  • 2021. december 12.

Katasztrófa

Csak akkor nem javasolják a gyerekeknek a koronavírus elleni oltást, ha valaki 3-6 hónapon belül volt igazoltan covidos.

Bár valóban ritkábban, de jelentkeznek súlyos tünetek a koronavírussal fertőzött gyerekeknél is. Egyáltalán nem igaz tehát, hogy a gyereknek nincs szüksége oltásra, mert könnyedén átvészelik a fertőzést – mondta a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézmény főorvosa a Spirit FM Aktuál című műsorában. 

Dr. Mészner Zsófia hozzátette jelenleg is van olyan beteg az intézményben, akit lélegeztetni kell.

„Ha van hatékony védőoltás, akkor a gyerekeknek is emberi joguk, hogy ne kelljen kipróbálniuk egy betegséget, ha elkerülhetik”

– mondta a főorvos. Felhívta a figyelmet arra is, hogy ha enyhébb tünetekkel is vészelik át a gyerekek a fertőzést, rájuk ugyanúgy veszélyes a hosszú Covid, amiről még keveset tudni.

Arról is beszélt Dr. Mészner Zsófia, hogy világszerte már 6 milliárd védőoltást adtak be, már tudjuk, hogy nem kell félni tőle. A vakcinákra való túlérzékenység rendkívül ritka, gyerekeknél csak abban az esetben nem javasolják az oltást, ha 3-6 hónapon belül volt igazoltan koronavírusos.

 Mint ismert, már lehet regisztrálni az 5-11 éves korosztályt is a koronavírus elleni oltás beadására. Időpontot azok azok a szülők tudnak foglalni, akik hiánytalan adatokkal regisztrálták gyermeküket és regisztrációjukat már érvényesítették (ez pár napot igénybe vehet). A gyermekek oltása december 15-én szerdán kezdődik az erre kijelölt kórházi oltópontokon.

(Spirit FM)

Kedves Olvasónk!

Elindult hírlevelünk, ha szeretné, hogy önnek is elküldjük heti ajánlónkat, kattintson ide a feliratkozásért.

A Magyar Narancs független, szabad politikai és kulturális hetilap.

Jöjjön el mindennap: fontos napi híreink ingyenesen hozzáférhetők. De a nyomtatott Narancs is zsákszám tartalmaz fontos, remek cikkeket, s ezek digitálisan is előfizethetők itt.

Fizessen elő, vagy támogassa a független sajtót! Olvassa a Magyar Narancsot!

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?