Egy hete rossz mindkét sugárterápiás gép a győri kórházban

  • narancs.hu
  • 2024. október 23.

Kis-Magyarország

Több száz kezelés maradt el. A DK a megyei közgyűléshez fordult az ügyben.

Mindkét sugárterápiás gép elromlott a győri Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórházban, erről szól Glázer Tímeának, a DK győri választókerületi elnökének Facebook-bejegyzése.

Ez a helyzet egy hete alakult ki. A daganatos betegek kezelésére használt berendezések közül az egyiket már javították, de folyamatosan hibakódokat jelez, így tovább kell javítani. A betegeket későbbi időpontokra hívják be. A másik gép is javításra vár. Az utóbbi egy hétben több száz sugárterápiás kezelés maradt el a győri ellenzéki politikus tudomása szerint. 

A Győr-Moson-Sopron megyei közgyűlés DK-frakciója ebben az ügyben határozati javaslatot nyújtott be, arra kérve a közgyűlés elnökét, járjon el a sugárterápiás gépek javítása érdekében.

„Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen!” – érvel Glázer Tímea.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk