Egy szakaszon leomlott Egerben a vár fala

  • narancs.hu
  • 2021. február 17.

Kis-Magyarország

Egy húsz méteres szakaszon történt, nem sérült meg senki. 

Mirkóczki Ádám, Eger jobbikos polgármestere számolt be a Facebook-oldalán arról, hogy szerda reggel 9 óra előtt egy körülbelül 20 méteres szakaszon leomlott az Egri Várban a Szép-bástya támfala.

Személyi sérülés nem történt, a polgármester a helyszínen azt tapasztalta, hogy a területet azonnal lezárták, a károk felmérése folyamatban van.

Mirkóczki információi szerint 

az omlást valószínűleg a sok csapadék és fagyás okozta, 

az Egri Ügyek beszámolója szerint a Fidesz helyi frakcióvezetője, Oroján Sándor azonban felelősöket keres - elsősorban Berecz Mátyás volt alpolgármester, a Dobó István Vármúzeum volt igazgatójának felelősségét -, és vizsgálatot követel, mondván a bástya támfalát öt éve csinálták meg. 

 
 
Facebook/Mirkóczki Ádám
 

Az Egri Vár a Facebookon azt közölte, az eset okának kivizsgálását, a károk felmérését szakemberek bevonásával megkezdték, az érintett részt elkerítették. Az épület egyébként a hatályos jogszabályi rendelkezések értelmében továbbra is zárva tart, kizárólag a vár területén kivitelezési munkát végző cég munkatársai, valamint a Dobó István Vármúzeum dolgozói léphetnek be a területére, további tájékoztatást a kárfelmérést követően fognak adni.

Az Eger TV videóban is megörökítette a falomlást: 

Figyelmébe ajánljuk