Feljelentették Pócs Jánost, egymást érik a perek a jászberényi városvezetés és a Fidesz között

Kis-Magyarország

Rágalmazás és becsületsértés miatt jelentette fel a fideszes képviselőt a jászberényi polgármester és alpolgármester. 

Budai Lóránt jászberényi polgármester és Balogh Béla alpolgármester rágalmazás és becsületsértés ügyében feljelentette Pócs Jánost, a Jászság fideszes országgyűlési képviselőjét. Tették ezt azért, mert egy önkormányzati testületi ülésen Pócs azt mondta, hogy Budai és Balogh elloptak 300 millió forintot.

Mint arról beszámoltunk, Pócs János a június 15-i önkormányzati ülésen mondta azt az időközben felmondott úgynevezett Malom-beruházás kapcsán, hogy "Felelősségem teljes tudatában kijelentem, hogy ezt a 300 milliót Budai Lóránt és Balogh Béla ellopta a jászberényiek zsebéből. Ellopta. Ellopta és odaadta az EcoSavingnek szabálytalanul és törvénytelenül… Ezek tények." Ez a kijelentés akkor a levegőben lógva maradt, de sejteni lehetett, hogy lesz még következménye. 

Nem sokkal később Budai és Balogh közös sajtótájékoztatót tartott, amelyen bejelentették, hogy a rendőrség megszüntette a nyomozást, amit a Fidesz-frakció feljelentését követően indítottak a Malom-beruházással kapcsolatban. Erről Budaiék dokumentumot is bemutattak, a helyi Fidesz azonban ezt a témát nem engedte el: Tamás Zoltán, a Fidesz helyi önkormányzati frakcióvezetője – és a párthoz köthető helyi média is – arról számolt be, hogy a megyei főügyészség magához vonta az ügyet, az ott folyik tovább.

A városvezetés erre hivatalosan megérdeklődte a megyei főügyészségtől, hogy ez valóban így van-e, a megyei főügyészség pedig válaszában konkrétan kimondta, hogy a főügyészségen az ügyben nincs folyamatban eljárás.

Erre írt egy közleményt Budai Lóránt a közösségi oldalán, hogy a Fidesz ismét hazudott, egyben felszólította Tamás Zoltánt, hogy "vonja vissza a sajtóban és a közösségi médiában közzétett, valamint a testületi ülésen előadott, a lakosságot szándékosan megtévesztő hazugságait". Ugyanakkor immár egy újabb perfejezet nyílhat a Pócs ellen tett feljelentéssel. 

Az úgynevezett Malom-ügyben egyébiránt amúgy is folyik egy per, de ez már a városvezetés és a vállalkozó között zajlik. Sőt, Budai feljelentése kapcsán még egy nyomozás is tart. De lehet, még indul egy, miután Budai az említett sajtótájékoztatón azt is bejelentette, hogy elképzelhető, a bírósági tárgyaláson elhangzottak alapján várhatóan újabb feljelentést tesz.

Mint arról beszámoltunk, az ellenzéki városvezetés és a Pócshoz közeli helyi Fidesz között egyébként is sok a konfliktus, a Fidesz-frakció pedig minden erejével próbálja megakadályozni az önkormányzat működését, legutóbb a buszközlekedés szerződésének meghosszabbítását.   

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk