Elképesztő állításokat tesz Simonka módszereiről egy levelében a kizárását kezdeményező Fidesz-elnök

Kis-Magyarország

Fidesz-tagok félelméről és rettegéséről ír friss levelében Ruck Márton, a medgyesegyházi Fidesz-csoport elnöke, s arról, hogy sokan a Simonka felől érkező egzisztenciális és fizikai fenyegetések miatt nem mernek véleményüknek hangot adni. A kizárási kezdeményezést Ruck zárt borítékban küldte el a Fidesz Békés megyei választmányi elnökének.

„A térséget járva, Fidesz tagokkal beszélgetve, megdöbbentő volt számomra az a félelem és rettegés, amit tapasztaltam. Sokak részéről hangzott el, hogy ez ügyben véleményüknek nem mernek nyilvánosan hangot adni, az egzisztenciális és fizikai fenyegetőzések miatt, amelyet Simonka György közvetít és közvetített feléjük. Elképesztő, hogy a rendszerváltás után 30 évvel, nekünk már csak a történelemből ismert Rákosi-időszak módszereivel él egy választott képviselő” – áll abban a friss levélben, amelyet Ruck Márton, a medgyesegyházi Fidesz-elnök jegyez a dél-békési kormánypárti belháború legújabb felvonásaként.

A Narancs.hu írta meg elsőként, hogy Medgyesegyháza korábbi fideszes polgármestere, egyben a Békés megyei kisváros Fidesz szervezetének első embere a kormánypárt alapszabályának két passzusára hivatkozva kezdeményezte Simonka György kormánypárti országgyűlési képviselő kizárását a Fideszből. Simonka sem maradt adós. A súlyos bűncselekmények miatt vádlottként a bíróság előtt álló politikus Fb-bejegyzésében azzal fenyegette meg Ruckot, hogy a büntetőperben majd terhelő vallomást tesz rá.

Itt még együtt: Ruck Márton, Simonka, Budai Gyula

Itt még együtt: Ruck Márton, Simonka, Budai Gyula

Fotó: kormany.hu

Kocsis Máté hallgat

Erre válaszul Ruck Márton arra a logikai bukfencre hívta fel a figyelmet, amely szerinte Simonka érvelésében felfedezhető. Ha ugyanis korábban Simonka az ellene és 32 vádlott-társa ellen bűnszervezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatti perrel kapcsolatban többször azt nyilatkozta, mindenki ártatlan és koncepciós perről van szó, akkor mit és kire fog vallani Simonka? S miért csak annak hatására teszi ezt, hogy most ellene kizárási javaslat született. Ruck neve nem szerepel a Központi Nyomozó Főügyészség által összeállított közel 150 oldalas vádiratban.

Külön cikkben foglalkoztunk azzal, hogy Simonka meggyanúsítása, majd megvádolása óta eltelt közel másfél évben az országgyűlési Fidesz-képviselőcsoport, élén Kocsis Máté frakcióvezetővel úgy tesz, mintha mi sem történt volna. A legenyhébb szankciót sem alkalmazta az ellen a politikus ellen, akit közszereplőként a rendszerváltás óta a legsúlyosabb bűncselekmények elkövetésével vádolnak. Sőt, Kocsis immár lassan fél éve a Narancs.hu ez irányú kérdéseire nem is válaszol.

Fizikai bántalmazás veszélye?

A Narancs.hu birtokába került friss Ruck Márton-levél leszögezi, hogy Simonka kizárási javaslata „abszolút megalapozott”, s hogy olyan embernek, mint fideszes parlamenti képviselő, nincs keresnivalója a pártcsaládban. Majd Ruck arról tájékoztatja párttársait, hogy a kizárási javaslatot nem küldi el a pusztaottlakai szervezetnek, amelynek Simonka is a tagja. Méghozzá azért, mert az aláírókat és családtagjaikat nem akarja kitenni „olyan veszélynek, hogy munkahelye elvesztésével, vállalkozása tönkretételével, vagy családtagjai fizikai bántalmazásaival kelljen szembenéznie.” És ezt egy kormánypárti városi pártelnök írja saját térsége megválasztott fideszes országgyűlési képviselőjéről!

false

Ezért, folytatódik a levél, a kizárási javaslatról szóló levelet zárt borítékba küldte el Herczeg Tamásnak, a Fidesz Békés megyei választmányi elnökének, aki nem mellesleg Simonka parlamenti képviselőtársa a törvényhozásban. Egyszersmind arra kéri Herczeget, hogy a személyes adatokat ne adja ki, azok semmilyen formába ne kerülhessenek Simonka kezébe. Végül pártársainak II. János Pál pápa szavait idézi Ruck Márton: "Ne féljetek!"

A Narancs.hu az ügyben utolérte Ruck Mártont, aki megerősítette, ő írta az idézett hivatalos levelet, s vállalja annak minden sorát. Arra a kérdésünkre, hány aláírás kell a kizárási javaslathoz, elmondta, hogy az alapszabály szerint minimálisan öt, de ebben az esetben bőven meghaladja az aláírók száma ezt. „Minden leírtam, minden megindokoltam, ezen kívül mást egyelőre nem kívánok mondani” – hárította el lapunk további kérdéseit Ruck Márton.

Simonkának a harc a lételeme?

Simonkának a harc a lételeme?

Fotó: Simonka György/Facebook.com

Simonka Szent István ünnepén eltűnt

Azt egyetlen megkérdezett, de neve mellőzését minden esetben kérő Békés megyei fideszes politikus sem tudta megmondani portálunknak, hogy Simonka kizárási javaslata nyomán mikorra születhet döntés a Fidesz-MPSZ-ben. Egy esetleges kizárás viszont aligha hagyná érintetlenül a dél-békési képviselő parlamenti frakciótagságát.

Simonka a vádlottak padjához megy

Simonka a vádlottak padjához megy

Fotó: Sióréti Gábor felvétele

A Szent István-napi hosszú hétvége egyik Békés megyei és dél-békési ünnepségén sem tűnt fel Simonka György, a térség korábban hiperaktivitásáról megismert országgyűlési képviselője.

Figyelmébe ajánljuk