Simonka: nevetséges, amit Ruck Márton állít! – folytatódó Fidesz-belháború a Viharsarokban

Kis-Magyarország

„Egyetlen embert sem tud hozni, aki meg lenne félemlítve. A valóság az, hogy a körzetünk 900 fős Fidesz tagságából nem talált öt embert, aki mellé állt volna. Ezért nem „rákosizni” kellene, hanem önvizsgálatot tartani” – válaszolta Simonka György Ruck Márton tegnap a Narancs.hu-n elsőként ismertetett levelére.

„Ruck Márton személyemet érintő kizárási kérelme nem egy önálló gondolat, hiszen az általuk leírtakban semmi újdonság nincs. Ők azt gondolják, hogy ez a megfelelő válasz arra, hogy mi korábban az árulásuk miatt kezdeményeztük Ruck Márton és Kraller József Fideszből történő kizárását” – írta kedd kora esti Facebook-bejegyzésében Simonka György.

Ez a dél-békési kormánypárti országgyűlési képviselő válasza arra, hogy Ruck Márton medgyesegyházi Fidesz-elnök két héttel ezelőtt a Fidesz-MPSZ alapszabályának két passzusára hivatkozva javaslatot tett Simonka pártból történő kizárására. De válasz arra a hétfőn, a Narancs.hu által nyilvánosságra hozott levélre is, amiben a Simonkával szembeni félelemről és rettegésről írt Ruck. Arra is reagált Simonka, hogy a Fidesz Békés megyei választmányi elnökének zárt levélben küldte el a kizárási javaslatot Ruck, és arra kérte Herczeg Tamást, hogy az azon szereplő neveket ne tudhassa meg Simonka György. (Kraller József Medgyesegyháza fideszes polgármestere, aki az utóbbi időben többször bírálta Simonka munkáját.)

2012-ben még béke volt Ruck (bal) és Simonka között. Budai Gyula jobbról

2012-ben még béke volt Ruck (bal) és Simonka között. Budai Gyula jobbról

Fotó: kormany.hu

Árulásról és árulókról ír Simonka

Facebook-oldalára feltett válaszában Simonka annak a meggyőződésének adott hangot, hogy Ruck Márton nem talált öt embert, aki az ő kizárási javaslatát támogatta volna. (A Fidesz-MPSZ alapszabálya szerint a kizárási eljárás megindításához legalább öt párttag támogatása szükséges. Tegnap Ruck azt mondta kérdésünkre, ennél jóval többen írták alá kezdeményezését.)

„Ezek után el kell gondolkodniuk, hogy ez a »hatalmas tömeg« megfelelő hátteret biztosít-e a politizálásukhoz. Mifelénk úgy járja, hogy az árulást sokfelé szeretik, de az árulókat sehol” – zárja bejegyzését Simonka. Aki korábban arról írt, hogy az októberben ellene (is) folytatódó büntetőperben terhelő vallomást tesz Ruck Mártonra. Az ügy azért érdekes, mert ameddig párttársa nem lépett fel ellene, nem jutott eszébe, hogy a medgyesegyházi fideszes elnök vélelmezett ügyleteiről beszéljen. Másrészt a Simonka által felépített és irányított, az európai uniós és a hazai költségvetési forrásokat megcsapoló bűnszervezetéről szóló terjedelmes vádiratban sehol nem szerepel Ruck neve.

(Címlapfotónkon Simonka György fideszes országgyűlési képviselő, a felvétel forrása: Simonka György/Facebook.com.)

Figyelmébe ajánljuk