Időközi választás: Nagykőrösön a független, Oroszlányban az ellenzéki jelölt nyert

  • narancs.hu
  • 2023. július 9.

Kis-Magyarország

Előbbi településen kikapott, utóbbiban nem indított jelöltet a Fidesz a vasárnapi voksoláson.

Nagykőrös képviselő-testületében ugyan marad a fideszes többség, nagy meglepetésre azonban a 4-es egyéni választókerületben a független Godó Katalin legyőzte a fideszes Lukács Ádámot. A papíron független, valójában mi hazánkos Vágó István a harmadik helyre futott be – tudósít a 444.

Godóra a szavazók 55, Lukácsra 42, Vágóra 3 százaléka szavazott. A részvétel 25 százalékos volt.

A választást a fideszes G. Kovács Sándor halála miatt kellett kiírni. Mint a 444 megírta, a város leplezetlen fideszes szócsövében, az önkormányzati lapban azzal vádolták Godót és a baloldali ellenzéket, hogy a képviselő halálát várták, miközben a beteg G. Kovácsot egy önkormányzati cégből a polgármester javaslatára maga a fideszes többségű képviselő-testület hívta vissza több mint fél évvel a halála előtt.

Az egyesült ellenzék nem indított jelöltet, mivel úgy látták, hogy Godó az elmúlt években civilként már többször bizonyított, nem akarták az esélyeit csökkenteni. Godó függetlenként csatlakozik a 8 fideszes és 3 egyesült ellenzéki képviselőhöz.

Az oroszlányi 3-as egyéni választókerületben az egyesült ellenzék jelöltje nyerte az időközi választást. Kisebb meglepetés, hogy a Gattyán György-féle Megoldás Mozgalom jelöltje megelőzte a mi hazánkost:

  • Baráth Domonkos (Oroszlányiak Lokálpatrióta Köre Egyesület) 49 százalék,
  • Torma Lajos (független) 26 százalék,
  • Arany Botond (Megoldás Mozgalom) 15 százalék,
  • Vasas László (Mi Hazánk) 8 százalék.

Oroszlányban a választási részvétel csupán 10,4 százalékos volt.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk