Közel 100 milliót kell visszafizetnie Kunszentmártonnak a kudarcos ipari parki beruházás miatt

  • narancs.hu
  • 2022. augusztus 12.

Kis-Magyarország

Az ügyre Hadházy Ákos hívta fel a figyelmet, majd a minisztérium szabálytalansági eljárást indított.  

Közel százmillió millió forintot kell visszafizetnie Kunszentmártonnak az ipari parki beruházással kapcsolatban indított "szabálytalansági eljárás" eredményeként – erről számolt be közösségi oldalán Hadházy Ákos.

A független országgyűlési képviselő azt írta, hogy egy tavalyi posztja után indult az eljárás, tavaly ugyanis arról írt, hogy Kunszentmárton egyebek mellett egy ipari parkra kapott 186 millió forintot a Boldog István és köre által intézett TOP-os pályázatokból. A kivitelezést 155 millióért a volt fideszes képviselő hálózatának központi cége, a Profiter Machine Kft. nyerte el. Múlt év májusában viszont Hadházy személyesen győződött meg róla, hogy

az ipari parkban nemhogy gazdasági tevékenység nem folyik, de még az építkezést is sikerült félbehagyni.

Azt írta, szomorú emlékműve ez a Boldog-korszaknak, ráadásul az önkormányzatra marad az anyagi felelősség. Hozzátette, nem véletlen, hogy ma már menekülnének: a polgármester utasította az önkormányzat cégét, hogy mondja fel a szerződést a Profiter Machine Kft-vel.

Ezt követően a megindított eljárás során szabálytalanságot talált a Magyar Államkincstár. Ennek lezárultával a városnak a kamatokkal együtt kell visszafizetnie a már felvett pénzt, összesen 98 millió forintot.

A képviselő azt írta, akár örülhetnének is, hogy a fideszes bakter, Boldog István által működtetett hálózat egyik "beruházásának" következménye lett, Boldog körzete azonban szerinte csak a jéghegy csúcsa. "Hány ilyen van még az országban?" – tette fel a kérdést.

Megjegyezte, emellett nem tud róla, hogy a kunszentmártoni fideszes polgármester gyanúsított lenne ebben az ügyben, pedig az önkormányzati cég bízta meg a szerinte manipulált közbeszerzés után a Boldog-féle kivitelezőket. Hozzátette, emellett szerinte Kunszentmártonon az "eddigi egyik legpofátlanabb példáját láthattuk a legelesettebbek felzárkóztatására szánt pénzek ellopásának, de annak nincs semmilyen következménye."

 

 

 

 

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk