Szolnokon is tüntettek a fákért, erdőkért

Kis-Magyarország

A budapesti tüntetéssel egyidőben Szolnokon is kiálltak az erdők védelméért.  

Nagyjából 120 lelkes civil ment el arra a megmozdulásra, amit az erdőkért, a fákért rendeztek Szolnokon. Az esemény szervezője egy civil hölgy volt, a megmozdulást a budapestivel egyidőben tartották. 

Nyolczas Krisztina azt hangsúlyozta, hogy a kormány kommunikációja nem tiszta, hiszen hoztak egy rendeletet, aminek következtében erdőket lehet majd kivágni, miközben arról beszélnek az illetékesek, hogy az erdészek mind jó emberek és nem fognak kárt tenni erdeinkben.  

Úgy vélte, ha ez a rendelet teret enged a fakivágásoknak, akkor azt meg is fogják tenni akár a mértéken túlmutatóan is, hiszen a mai világra nem a mértéktartás a jellemző. Hangsúlyozta, fontos lenne megérteni, hogy nem tudjuk magunkat elválasztani attól az élővilágtól, ami körbevesz bennünket. Ezért is lenne fontos a természet védelme. 

 
Tüntetés a fákért Szolnokon
Fotó: A szerző felvétele/Tóth András
 

Több felszólaló követte őt, akik hangsúlyozták, egyre inkább tűnnek el azok a dolgok, amiket ők még megtapasztaltak fiatalabb korukban. Kevesebb a madár, a bogár, a lápos, vizes élőhely. A felszólalók az összefogást hangsúlyozták, mert szerintük csak úgy lehet eredményeket elérni annak érdekében, hogy a döntéshozók is meghallják a szavukat.

 

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk