Meg tudja nyitni menhelyét a szamárral túrázó ásotthalmi fiú

  • narancs.hu
  • 2024. augusztus 11.

Kis-Magyarország

400 kilométert gyalogolt Fülessel, illetve Fannival. Az első adományokból szénát vesz a mentett állatok számára.

Ásotthalomról indulva bejárta a kéktúra vonalát a 19 éves Koszonits Patrik azzal a céllal, hogy adományokat gyűjtsön egy szamármenhely létrehozására, és megmutassa, ezek is szeretetre méltó állatok.

Patrik családja korábban Nyugat-Magyarországon, Mosonmagyaróváron élt, onnan költöztek a dél-alföldi Ásotthalomra, tanyára. A szamarakat népszerűsítő túra több héten át tartott Ásotthalomtól Mosonmagyaróvárig. Az utat az Ott vagyunk már? Facebook-oldal dokumentálta, a fiút a magyar Shreknek nevezte a média. A vállalkozást több mint tizenkétezren követték, és a túra állomásain sokan szántak időt arra, hogy találkozzanak az ásotthalmi különítménnyel.

A bejegyzések hozzászólói között viszont akadtak, akik szerint Patrik túrája állatkínzás, hiába, hogy nem ült a szamáron, hanem végig vezette. A vádakat visszautasította. Az út utolsó 40 kilométerét nem addigi útitársával, Fülessel, hanem a család másik szamarával, Fannival tette meg.

A túrázó népszerűségére jellemző, hogy amikor Mosonmagyaróvárra ért, programmal várták

A szegeder.hu most arról számolt be Koszonits Patrikra hivatkozva, hogy a beérkezett adományokból 700 ezer forint értékben már vett szénát, így a jövő héttől lesz lehetősége nehéz sorsú, mentett szamarak befogadására. 

 

A címlapkép forrása az Ott vagyunk már? Facebook-oldal

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk