Milliós jutalmakat osztott ki a sleppjének, 400 milliós tartozást hagyott maga után

  • narancs.hu
  • 2024. október 3.

Kis-Magyarország

Lelépési pénzt szavazott meg magának a fideszes expolgármester.

Több mint 400 millió forintos költségvetési hiányt örököl a korábbi fideszes vezetéstől Bátonyterenye új polgármestere, Orosz István – írja a 24.hu. A leköszönő polgármester, Nagy-Majdon József 3 havi prémiumot, két alpolgármestere pedig fejenként 2,6 milliót, összesen több mint nyolcmillió forint jutalmat osztott ki magának.

Nagy-Majdon korábban is dicstelen ügyekkel szerepelt a sajtóban: tavaly közpénzből vitte a rokonait egy németországi focimeccsre.

Az új polgármester, Orosz István szerint morálisan aggályos jutalmakat osztani, amikor az önkormányzat jelentős pénzügyi problémákkal küzd, és számos kifizetetlen számlája van. Orosz felhívta a figyelmet, hogy a leköszönő polgármesteren és az alpolgármesterein kívül még hat, önkormányzathoz kötődő személy is kapott jutalmat. Így összesen 20 millióra rúg a prémiumok összege.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódásról és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk