Minden slukk Felcsútra vezet – Orbán falubelije gazdagszik a miskolciakból

  • narancs.hu
  • 2013. augusztus 5.

Kis-Magyarország

Olvasónk küldte be a Nemzeti Együttműködés Rendszerének megejtően őszinte bizonyítékát: egy miskolci trafik blokkját. Ebből jól látszik, hogy a Borsodban kaszált bevétel egyenesen egy felcsúti vállalkozó, konkrétan az alpolgármester testvérének zsebébe röppen.

Íme a blokk:

false

Beküldőnk rokona még július 26-án vásárolt cigarettát a miskolci Auchanban található trafikban, összesen 3720 forint értékben. A számlát nem fizetéskor, csak otthon vizsgálta meg közelebbről: ekkor azonban meglepődött, mivel azt látta, hogy a helyben kifizetett pénz egyenesen egy felcsúti vállalkozás kasszájában landol.

És nem is akárkijébe!

A Felcsút, Pozsonyi utca 58. szám alatt található vállalkozást ugyanis – amint a cégtárból kiderül – Mészáros Roland vezeti. A 25 éves fiatalembernek – egy korábbi cikk szerint – nincs különösebb üzleti tapasztalata, ennek ellenére júliustól nemcsak a Felcsúttól messze eső Miskolcon, de Csömörön, Dunakeszin, Fóton és Törökbálinton is árulhat boltocskáiban dohányterméket. A szóban forgó vállalkozás, a Lando-Ker Bt. tulajdonosa egyébként Mészáros Roland édesapja, Mészáros László, aki Felcsút alpolgármestere. Ám közte és a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc közt csupán jó viszony és nem rokonság van – ahogy a nevekből feltételeznénk.

Ilyen számlát ugyanakkor az ország számos pontjáról kaphattunk volna: a felcsúti Mészárosoknak (azaz Lászlónak, illetve Jánosnak, a polgármester testvérének) ugyanis különös sikere van az Auchannal. Az országban 19 hipermarketje van a francia áruházláncnak, és – minő véletlen! – mindegyikben valamelyik Mészáros árulhat dohányterméket – alsó hangon is évi több százmillió forint bevételhez jutva ezzel.

(Ha Ön is érdekes számla birtokába jut, kérjük, küldje el a kismagyarorszag [at] narancs [dot] hu címre.)

Figyelmébe ajánljuk

Mit jelent számunkra az új uniós médiatörvény?

  • Polyák Gábor
Március 13-án az Európai Parlament is rábólintott, és így uniós jogszabállyá lett az európai mé­dia­szabadságról szóló törvény. A rendelet végleges szövegét hamarosan ki is hirdetik az európai közlönyben. Mit jelent ez az új szabályozás a magyarországi sajtóviszonyokra, és mit az európaiakra nézve?