Tüntetés után kinevezés – Mégis Veres Pál lesz a Földes igazgatója

  • narancs.hu
  • 2013. augusztus 6.

Kis-Magyarország

Kellemes meglepetés: a helyi városvezetésnek bemutatva az Emmi mégis a népszerű miskolci igazgatót nevezte ki augusztus közepétől a Földes gimnázium élére.

Több mint egy éve cikkezünk a Földes gimnázium körüli események kapcsán: a „sorozatot” még tavaly júniusban kezdtük, amikor a Földesben a diákok fekete szalagot tűztek ruhájukra, miután a városi önkormányzat nem nevezte ki Veres Pált a gimnázium élére. Szeptemberben szintén elutasította a város Verest, noha a korábbi igazgató mind szakmailag, mind emberileg komoly támogatást élvezett mind a diákok, mind a tanárok körében. Tavaly szeptemberben tüntetés is volt Miskolcon, miután megbízott igazgatót neveztek ki az intézmény élére. Pár hete, júliusban is volt tüntetés, ahol a kézi vezérlésű kinevezések ellen emeltek szót a demonstrálók. (A magyarnarancs.hu információi szerint Veres és a helyi városvezetés közt egy névváltoztatási vita miatt alakult ki rossz viszony.)

Most mégis úgy tűnik, nem volt értelmetlen a kitartó tüntetéssorozat: az Emmi – miután az intézmény állami fenntartásba került – úgy döntött, hogy augusztus közepétől Veres Pál vezetheti további öt éven át a Földes Ferenc Gimnáziumot.

(Az alábbi linkre kattintva több min 400 igazgatói kinevezés eredményét tekintheti meg országszerte. Ha ezek közt feltűnik Önnek érdekes vagy akár meglepő kinevezés, kérjük, írja meg azt nekünk a kismagyarorszag [at] narancs [dot] hu címre!)

Figyelmébe ajánljuk