Nagyon elrontották a feliratot Lenti iskoláján

  • narancs.hu
  • 2024. március 3.

Kis-Magyarország

„Áltanálos” ; „Vörömarty”. Az intézmény hetek óta sürgeti a cserét, de a táblát gyártó céget nem lehet elérni telefonon.

Két betűhiba is látható Lentiben az egyik általános iskola falán lévő táblán: általános helyett áltanálos olvasható, és Vörösmarty Mihály nevéből is hiányzik az 's': Vörömarty.

A hibás táblát bemutató Facebook-poszt szerzője, a Lentiben született Magyar Bálint énekes, színész arról ír, valaki tiszteletlennek nevezte amiatt, hogy felhívta a figyelmet az elírásokra. Meglehet, azt a költői kérdését is nehezményezik, hogy „ennyire kell sietni lenyúlás közben?”

Azóta kiderült, hogy Lentiben ez áltanálos hiba, mert az Arany János tagintézmény táblája is rossz.

Magyar Bálint azt gondolja, hogy aki ezeket a táblákat engedte kitenni több intézmény falára, és elnézést sem kér, az „hátba támadja saját magát”.

Telex vette észre, hogy Árkovicsné Pezzetta Claudia, az intézmény igazgatója reagált a hibáról szóló posztra: 

 

Az iskola vezetése természetesen látta, hogy hibásak a táblák, értesítette a gyártót. A cég vállalta, hogy új táblákat gyárt, de a jelek szerint kifutott a vállalt határidőből, mert az igazgatónő most már hetente sürgeti a cserét e-mailben.

Telefonon ugyanis nem lehet elérni a vállalkozást.

A gyerekek most megtanulják, mivel foglalkozik a címfestő, és mit jelent az, hogy valami folyamatban van.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.