Nyíregyházi ellenzék: a fideszes képviselők is utasítsák el az önkormányzat kisemmizését!

  • B. T.
  • 2020. május 15.

Kis-Magyarország

A teljes nyíregyházi ellenzék azt kéri a város két fideszes országgyűlési képviselőjétől, hogy utasítsák el Semjén Zsolt törvényjavaslatát, amely az önkormányzatok kisemmizését készíti elő.

„Azt kérjük Önöktől, hogy határozottan utasítsák el Semjén Zsolt május 12-i törvényjavaslatát, amely az önkormányzatok kisemmizését készíti elő” – ezt kéri a nyíregyházi ellenzék minden pártjának és szervezetének vezetője a két helyi fideszes országgyűlési képviselőnek, Szabó Tündének és Vinnai Győzőnek írt nyílt levelében.

Leszögezik, egy település életét azoknak a demokratikusan megválasztott helyi képviselőknek kell meghatározniuk, akik a helyhatósági választáson erre a helyi polgároktól felhatalmazást kaptak. Ezért kérik a két kormánypárti parlamenti képviselőt, ne támogassanak olyan törvényjavaslatot, amelyik elő akarja írni, hogy a települések mire költhetik saját bevételeiket és mire nem. S amely egyben lehetőséget biztosít arra, hogy a helyiek megkérdezése nélkül egy településből bármikor kiszakíthassanak egy területet, és ezzel olyan emberek rendelkezzenek róla, akiket erre a helyiek sosem hatalmaztak fel.

Kérdés, hogy Vinnai és Szabó Tünde meghallja-e?

Kérdés, hogy Vinnai és Szabó Tünde meghallja-e?

Fotó: Szövetségben Nyíregyházáért/Facebook.com

„Ez a törvényjavaslat a települések függetlenségének és önállóságának a felszámolásáról szól, amit egyetlen nyíregyházi polgár sem támogathat. Arra kérjük önöket, Nyíregyháza fideszes országgyűlési képviselőit, hogy ne támogassák városunk kifosztását! Ne hagyják, hogy a nyíregyháziak életéről a városlakók nélkül döntsön a kormány!” – írja a szabolcsi megyeszékhely ellenzéki szervezetei nevében Jeszenszki András, Lengyel Máté, Pápai László, Hajdu Nándor, Smidt Ferenc, Lövei Csaba, Janos Ujhelyi, Major József, Babosi György, Póka Imre, Fodor István, Aranyos Gábor.

(Címlapfotón Szabó Tünde parlamenti képviselő és államtitkár, a felvétel forrása: Wikipedia.org.)

Figyelmébe ajánljuk

Az állatkert igazgatója nem fogadja el, hogy a vegánok szerint az intézmény kizsákmányolja az állatokat

Pénteken tartották az Állatkertek Éjszakáját, amivel egyidőben vegán aktivisták demonstráltak a fővárosi állatkert előtt. Egy évvel korábban is hasonló megmozdulás történt, ami mély nyomokat hagyott az intézmény igazgatójában. Az aktivisták szerint az állatkertek a fajmegőrzéssel védekeznek, valójában szórakoztatóipari egységeket működtetnek. 

Elhunyt Dobray György

  • narancs.hu
82 éves korában meghalt Dobray György Balázs Béla-díjas filmrendező, producer, operatőr, író, forgatókönyvíró.