O1G – újratöltve Debrecenben: Hóba taposott ítélet

  • -nt-
  • 2019. január 9.

Kis-Magyarország

A friss havat kihasználva keddről szerdára virradóan egy éjszaka alatt több helyszínen is akcióztak a kormánnyal elégedetlen cívisvárosiak: kitaposták az ítéletüket.

A január ötödikei tüntetések estéjén használták legelőször ezt az eszközt az országban, épp azok a debreceniek, akik vélhetően a keddről szerdára virradó éjszaka is megismételték látványos üzenetüket.

A közterületi webkamerák előtt újból a hóba taposták az O1G-t, de most szinte azonos időben, minden lehetséges helyszínen. Az éjszaka történéseiről a Debreciner adott folyamatos tudósítást, kormánykritikus éjszakának nevezve az eseményeket. Mint hajnali összegző beszámolójukban olvasható, tudomásuk szerint Debrecenben számos helyen éltek az állampolgári véleménynyilvánításnak ezzel az egészen új, debreceni eredetű eszközével, aminek már több követője is akadt az országban (Sopron, Békéscsaba, Budapest stb.), sőt a külföldön élő magyarság köreiben is (Szapporo, Japán), amiről egy ott élő magyar tájékoztatta őket fotóval illusztrálva.

false

Fotó: A szerző felvétele



A mára virradó éjszaka történéseiből úgy tűnik, vélekedik a Debreciner, hogy egyrészt nem csak egy csoportosuláshoz köthetőek a debreceni demonstratív jelzések, másrészt nem pusztán egyszeri nekibuzdulás volt a múlt szombati hótaposás, hiszen most is megismétlődött, sőt a korábbinál nagyobb szabásúvá vált.

false

 

Fotó: A köztéri kamera felvétele



A Facebook-publikációikat kommentelő kormánypártiak közül többen a tavasszal riogatták az elégedetleneket, arra hivatkozván, hogy egyszer elolvad a hó, s akkor nem lesz mit kitaposniuk.

Figyelmébe ajánljuk