O1G – Debrecen: Csapataik hóban állnak

  • - nt -
  • 2019. január 7.

Kis-Magyarország

A közterületi webkamerák nyilvánosságát és a havat használják ki a simicskai eszencia továbbítására azok a debreceniek, akik már három helyen is kitaposták az O1G-t.

A fővárosi kormányellenes tüntetésekhez csatlakozva január 5-én, szombaton este Debrecenben is volt demonstráció szónoklatokkal, vonulással. Az esemény békés zárása után nem sokkal, még 22 óra előtt néhányan a Debreceni Egyetem központi épülete előtti park havába taposták nagy betűkkel és számmal a kormánnyal szembeni ellenállás jelképévé vált üzenetet – számolt be a történések után a Debreciner nevű Facebook-oldal.

false

 

A felirat egészen vasárnap délig látható volt, aztán valakik igyekeztek eltüntetni – akkor még inkább kevesebb, mint több sikerrel. (Az idokep.hu webkamerája is "látja" a teret, de az "O1G-s" idősávot az archívumból is törölték.)

Vasárnap este újabb taposásról adott hírt a Debreciner: akkor a Nagyerdő szélén, a futballstadion közelében található webkamera előtt tűnt fel az O1G, amit aztán hétfőn reggel számolt fel egy seprűs ember.

false

 

De nem maradtak újabb üzenet nélkül a cívisváros polgárai. Mire kivilágosodott, a Tócóskert nevű városrész képét mutató webkamera látóterében is megmutatkozott Simicska Lajos 2015-ös summázata. Ennek a felszámolása fél 9 órakor vette kezdetét. Úgy tűnik, kormánypártiak és elégedetlenek huzamosabb küzdelmére lehet számítani a Fidesz vidéki fellegvárában.

Figyelmébe ajánljuk