Összesen négy iskola beruházást függesztett fel a kormány a váci és a szobi járásban

Kis-Magyarország

Nem csak Őrbottyánban kell várni rá, hogy vajon megvalósul-e a helyi iskolafejlesztés a későbbiekben. 

Pár napja hívta fel a figyelmet rá Hadházy Ákos országgyűlési képviselő, hogy a váci járásban található Őrbottyánban a kormány felfüggesztette a helyi iskola beruházást a rezsicsökkentés megvédésére és a honvédelmi célok teljesítésére hivatkozva. Ez nem jelenti a projekt automatikus meghiusulását, de bizonytalanná vált, legjobb esetben is húzódik a kivetelezés. 

Megkerestük a tankerületet, hogy az említett beruházáson kívül vannak-e még, amelyeket szintén le kellett állítani a térségben. A Váci Tankerületi Központ tájékoztatása szerint „a váci és a szobi járásban az elmúlt időszakban az őrbottyáni iskolabővítési beruházáson kívül három beruházást függesztett fel a Kormány felülvizsgálat céljából”. 

Azaz összesen négy ilyen beruházást stoppoltat a kormány,

de a tankerület azt nem árulta el, hogy melyek ezek. 

Rétvári Bence választókerületi országgyűlési képviselő a választásokat megelőző hónapokban számos helyi iskolaberuházásról posztolt; bejegyzései alapján Kosdon, Kismaroson, Nagymaroson, Bernecebarátiban, Szobon, Váchartyánban, Vácdukán, Pencen, Vácon, Galgagyörkön, Sződön, Letkésen, Vácrátóton, Sződligeten indult vagy készült el oktatásügyi fejlesztés. 

A Váci Tankerületi Központ a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt.-hez irányított; megkerestük a céget, hogy pontosan megtudjuk, mely beruházásokat függesztették még fel. Ha válaszolnak, beszámolunk róla. 

(Címlapképünk forrása: Rétvári Bence Facebook-oldala.)

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Neked ajánljuk