Saját magának és az apjának ítélt meg százmilliós támogatást Orbán borásza

  • Stemler Miklós
  • 2015.07.08 08:07

Kis-Magyarország

„Viktor! Vedd már észre!!! Ezek maffiózók!!!!” – szólt két hete Tiffán Zsolt fideszes képviselő segélykiáltása. Utánajártunk, kik lehetnek ezek a maffiózók. Részlet az e heti Narancsból.

A vele (ti. Tiffán Zsoltal – a szerk.) szembeni kritikák két fő területre irányultak. Az egyik az Ős-Dráva-program volt, amely már ekkoriban sem volt túl jó passzban: a villányi politikus ellenlábasai azt rótták fel, hogy 2013 végén a 25 milliárdos területfejlesztési csomagból csupán egy nagyszabású közmunkaprogramra és egy látogatóközpont felhúzására futotta. Szintén szemet szúrt a képviselő-kormánybiztos nagyvonalúsága, már ami a saját családjának és ismerősi körének juttatott támogatásokat illette.

Tiffán kedveli a színvonalas humort, s képviselői honlapján terjeszti is

Tiffán kedveli a színvonalas humort, s képviselői honlapján terjeszti is

 

Bár a magyar politikusok pártállástól függetlenül nem tekinthetők túl szemérmesnek e téren, Tiffán Zsolt mindezt, mondhatni, becsülendő nyíltsággal csinálta. Megyei közgyűlési elnökként (a pályázati források sorsáról korábban döntő regionális fejlesztési tanácsok helyét a megyei önkormányzatok vették át) például az ő és az édesapja tulajdonában álló Colchicum Kft.-nek ítélt meg 108 milliós fejlesztési forrást 2012-ben. A Fidesz első számú baranyai vezetőjévé avanzsált Tiffán káderpolitikája is többek szemét csípte: önkormányzati helyettesévé például a nem csupán országos, hanem megyei szinten is ismeretlen Pohl Mariettát tette, aki közgyűlési alelnökké választása előtt egy falusi alpolgármesterséget és egy elbukott önkormányzati választást tudott felmutatni. Pohlra hárult emellett a feloszlatott siklósi Fidesz újraszervezése is, amelyet bejáróként kellett Nagyharsányról abszolválnia.

Aztán 2013 őszén Szigetváron tört ki lázadás a választókerületi elnökkel szemben: a helyi Fidesz Tiffán helyett Kolovics Jánost, a város akkori polgármesterét látta volna szívesebben a parlamentben. Kolovics egyébként szintén a családi modellt részesítette előnyben: a helyi pártszervezett általa vezetett elnökségében nevelt fia is helyet kapott. Néhány héttel ezután a HVG adott hírt egy állítólagos puccskísérletről, amely során jelentős erők, többek között Kubatov Gábor pártigazgató gyűltek össze egy baranyai panzióban, hogy megvitassák Tiffán esetleges kigolyózásának lehetőségeit…

Leleplező cikkünk folytatása a holnap megjelenő nyomtatott kiadásunkban.

Neked ajánljuk