Simonka György egyik ingatlanára évekkel ezelőtt 250 millió forintos végrehajtási jogot jegyeztek be

Kis-Magyarország

A Simonka György fideszes országgyűlési képviselő ellen bűnszervezetben, különösen jelentős értékre elkövetett költségvetési csalás ügyében született vádirat. A Narancs birtokába került tulajdonilap-másolat szerint a kormánypárti politikus pénzügyileg már korábban ellehetetlenült.

A 2010-ben a törvényhozásba került politikust 2014-ben újra megválasztották parlamenti képviselőnek Dél-Békésben, de ma már világos, hogy a 2015-ös év mindent megváltoztatott a dél-békési térség feudális nagyurává vált, a szűkebb körben verbális durvaságáról is ismert Simonka György életében.

Ezt 2016-os vagyonbevallásának módosításából már részben tudtuk, ám ezt igazolja a Magyar Narancs birtokába került egyik Simonka-ingatlan tulajdonilap-másolata. A vagyonnyilatkozatai alapján gyakorlatilag jövedelem- és vagyon nélküli Simonka nagyon kevés ingatlanról adott számot, de erről a medgyesegyházi-bánkútiról minden alkalommal. Egy kifejezetten kis értékű „kivett udvarról” van szó, ami az isten háta mögött található.

Simonka vazallusai körében

Simonka vazallusai körében

Fotó: Simonka György/Facebook.com

Simonka György 2015-ös évről számot adó vagyonnyilatkozata elsőre semmi különöset nem tartalmazott. A 2016. január 31-i leadási határidő után másfél hónappal azonban kiegészítette vagyonnyilatkozatát a kormánypárti képviselő. Az Egyéb közlendők alá azt írta, hogy „kezességvállalás miatti kötelezettsége 357 669 913”, azaz közel 360 millió forint. Pedig ez nem olyan bagatell tétel, amiről egy vagyonnyilatkozat összeállításakor csak úgy megfeledkezhet az ember.

A most kezünkbe került földhivatali tulajdonlap másolata azt rögzíti, hogy 2015. augusztus 24-én az Unicredit Bank Hungary Zrt. 250 millió forint és járulékai erejéig végrehajtási jogot jegyzett be a medgyesegyháza-bánkúti „kivett udvar” ingatlanra. Vagyis a hírekben gyakran szereplő Simonka pénzügyileg már több mint négy évvel ezelőtt elsüllyedt, így törvényhozási és politikusi munkáját ez alapján érdemes kell nézni.

Mi következik mindebből, és hogyan halmoztak veszteséget veszteségre azok a cégek, amelyekben a fideszes országgyűlési képviselőnek érdekeltsége volt? Mindez hogyan jelent meg vagyonnyilatkozatában, s egyáltalán, kell-e hinni annak, amit anyagi és tulajdoni helyzetéről írt a vagyonnyilatkozatában Simonka? – erről olvashatnak a Magyar Narancs csütörtökön megjelent friss számában.

Keresse a mindig izgalmas, érdekes és exkluzív információkkal megjelenő Magyar Narancsot, amely csütörtöktől kapható az újságárusoknál és előfizethet rá itt:

(Címlapfotó: Simonka György és Orbán Viktor az egykori Karmelita kolostorban. A felvétel forrása: Simonka György/Facebook.com)

Figyelmébe ajánljuk