Törvénysértésen kapták a szegedi Fideszt

  • B. T.
  • 2019. október 12.

Kis-Magyarország

A helyi választási bizottság helyt adott Szabó Bálint független polgármesterjelölt által benyújtott kifogásnak, és megállapította a jogszabálysértés tényét.

Szabó Bálint beadványában kifejtette, a Fidesz szegedi szervezete folyamatosan megsérti a jóhiszemű és tisztességes joggyakorlás alapelvét. Olyan valótlan tartalmú, hamis látszatot keltő szórólapot juttattak ugyanis el a szegedi háztartásokba, amely szerinte alkalmas a választói akarat befolyásolására.

A Szegedi Helyi Választási Bizottság október 11-i határozatában megállapította, a kifogásolt szórólap valótlanul állítja, hogy – az egyébként független polgármesterjelöltként nyilvántartásba vett – Szabó Bálint „a DK polgármesterjelöltje Szegeden”. A szórólap valótlan tartalmú tényállítása alkalmas a választópolgárok megtévesztésére. A bizottság a rendelkezésére álló bizonyítékok alapján megállapította a jogszabálysértés tényét, és a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Szegedi Szervezetét eltiltotta a további jogsértéstől.

Szabó Bálint: a Fidesz hazug kampányt folytat

Szabó Bálint: a Fidesz hazug kampányt folytat

Fotó: narancs.hu

„A fentiek alapján kijelenthető: a szegedi Fidesz kampánya nem csupán a választókat megtévesztő, hazug kampány, de egyenesen törvénysértő; még a pártjuk hétharmados többsége alatt álló Országgyűlés által hozott törvényeket sem tartják, be, azokat a hatalom megszerzése és riválisaik lejáratása érdekében megszegik. Erről most már papírjuk is van” – nyilatkozta az üggyel kapcsolatban Szabó Bálint független polgármesterjelölt.

Arról, hogy ki az a Szabó Bálint, milyen harcai vannak a Szegedre lerendelt fideszes pártigazgatóval, és milyen viszonyt ápol Lázár Jánossal, itt olvashat részletesen:

Durva húzással szorították sarokba Lázárt a Szegedért harcoló Kubatov emberei

A Fidesz mindent és mindenkit bevet Szegeden, hogy visszaszerezze Botka Lászlótól az ország harmadik legnépesebb városát. Cikksorozatunk második részben Lázár János szegedi szerepét, valamint Lázár és Kubatov ellentétét járjuk körbe. Hiába rendelték le a fideszes kampányszervezés nagyágyúit már egy évvel az önkormányzati választások előtt Szegedre, érdemi eredményeket egyelőre nem tudtak elérni, még az sem világos, ki lesz Botka László polgármester kihívója.

Figyelmébe ajánljuk