Úgy adták el a földeket az akkumulátorgyár építéséhez, hogy a beruházó nevét sem tudták Kisteleken

  • narancs.hu
  • 2023. február 27.

Kis-Magyarország

Gyorsan kell dönteni, nincs ilyesmire idő.

Nemcsak a lakosság, hanem a képviselők sem tudhatták meg az 500 milliárdos projekt beruházójának nevét és a terv részleteit – írja a 24.hu. A lap szerint a sürgősséggel nyélbe ütött üzlet előtt nem is mérlegelték, hogy ki a beruházó, mit fog csinálni, és tevékenysége jelent-e majd környezeti terhelést a szóban forgó területtől 1,5–2 kilométerre fekvő településnek, a polgármester csak annyit árult el a képviselőknek, hogy egy miskolci vállalkozással, az Európa-Center-Miskolc Kft.-vel tárgyalt a 12 hektáros terület értékesítéséről, mely egy „kínai-koreai befektető” számára keres megfelelő helyet.

A testület arra hatalmazta fel a polgármestert, hogy 1500 forintos négyzetméteráron kössön megállapodást a céggel.

Nagy Sándor polgármester (Fidesz-KDNP) a lap kérdésére csak azt mondta el, hogy az emlegetett kínai-koreai cég a Mercedes és BMW beszállítója, a két német autógyártó számára készít akkumulátor-részegységeket.

Az egyetlen képviselő, aki az eladás ellen szavazott, Mészáros Gábor, aki a legutóbbi önkormányzati választáson Nagy ellenfele volt, egyetlen szavazat döntött köztük. Mészáros február 12-én a Facebookon kommentálta a képviselőtestület döntését: "Nem hiszem, hogy komoly szándék esetében, amikor már az elején, a földterületek megvásárlásával százmilliókat akarnak befektetni, ne legyen kidolgozott projekt-terv. Ezért nem értem, hogy miért nem biztosították, és kérésünk ellenére azóta sem kaptuk meg a szükséges anyagokat."

Az önkormányzat a polgármester közvetítésével összehozott előszerződést az Európa-Center-Miskolc Kft.-vel (ECM) kötheti meg, mely Nagy Sándor szerint külföldre is kiajánlja majd a területet befektetők számára.

Maradjanak velünk!


Mi a Magyar Narancsnál nem mondunk le az igazságról, nem mondunk le a tájékozódás és a tájékoztatás jogáról. Nem mondunk le a szórakoztatásról és a szórakozásról sem. A szeretet helyét nem engedjük át a gyűlöletnek – a Narancs ezután is a jó emberek lapja lesz. Mi pedig még többet fogunk dolgozni azért, hogy ne vesszen el végleg a magyar igazság. S közben még szórakozzunk is egy kicsit.

Ön se mondjon le ezekről! Ne mondjon le a Magyar Narancsról!

Vásárolja, olvassa, terjessze, támogassa a lapot!

Figyelmébe ajánljuk